Nieuw tuinontwerp? Laat u inspireren

Wie een nieuwe tuin laat aanleggen, of ontwerpen, heeft meestal een globaal beeld in gedachte hoe de gewenste buitenruimte moet worden. Er zijn wensen, maar er zijn soms ook onvoorziene omstandigheden; in beide gevallen kunt u rekenen op de expertise van de hovenier.

De hovenier, een echte alleskunner

Kennis die je niet bezit, kun je ook niet toepassen. Dit geldt in het kwadraat voor de inrichting van een buitenruimte. Het plaatsen van een schutting lukt de meeste mensen nog wel, maar bij de meer complexere tuininrichting zijn vakmanschap, knowhow en ervaring onontbeerlijk.

Een goede hovenier adviseert, brengt wensen duidelijk in kaart, bezit ruime groenkennis en is technisch vaardig. Steeds meer hoveniersbedrijven functioneren daarnaast als tuinarchitect en bieden hiermee de klant een all-in concept op gebied van buitenruimte inrichting.

Een excellent voorbeeld hiervan is het Eindhovense hoveniersbedrijf Hans Verstraaten Hoveniers (tuinontwerp in regio Eindhoven). Fraaie voorbeelden van de grote diversiteit aan buitenruimte inrichting is te zien op de bovenstaande afbeelding. Laat u inspireren door de meest actuele tuintrends van dit moment. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Van stoer modern tot landelijk rustiek. Uw wens, uw droomtuin!

Gelukkig reikt het werkgebied van deze professionals ver buiten thuisbasis Eindhoven.

Compleet tuinadvies & ontwerp

Groen, steen, hout, water, wind, zon, seizoenen. Hoveniers houden rekening met de belangrijkste (natuur)elementen die in een tuin samenkomen en anticiperen hierop met de juiste materialen. Daarbij wordt nauwlettend de wens van de bewoners gerealiseerd.

Steeds meer hoveniersbedrijven zijn gespecialiseerd in tuinontwerp. Een vak apart, zeker naar de huidige, moderne standaard, waarin home domotica een steeds belangrijkere rol vervult in de buitenruimte.

Eigentijdse realisaties

Geautomatiseerde functies in de tuin zijn er om de directe leefomgeving buitenshuis van de bewoner fraaier, comfortabeler en veiliger te maken.

Geautomatiseerde toepassingen

Toepassingen die veelvuldig toegepast of geïntegreerd worden binnen de moderne buitenruimte:

  • Robot grasmaaier. Tijdens de inrichting van uw tuin kan reeds geanticipeerd worden op de komst van een robot grasmaaier, zodat deze moeiteloos zijn werk kan verrichten.
  • Domotica. Toepassingen als bewegingssensoren en via smartapparatuur bedienbare tuinverlichting, elektrisch openslaande tuinhekken, sloten en bewakingscamera’s kunnen worden meegenomen in het tuinontwerp.
  • Waterregulering. Van op afstand bedienbare fonteinen tot filtersystemen: moderne faciliteiten worden moeiteloos geïntegreerd om vijvers en overige aqua-onderdelen in uw tuin in optimale conditie te houden.

Wilt u meer informatie ontvangen over een eigentijds tuinontwerp? Op de website www.hansverstraatenhoveniers.nl laat u zich alvast inspireren en kunt u de uitgebreide mogelijkheden verkennen.