Quick-Step laminaat de koning onder de laminaatvloeren

In tegenstelling tot andere merken laminaat heeft het merk Quick-Step een naam opgebouwd als een leverancier van laminaat dat voldoet aan de allerhoogste eisen. Een ander merk dat een betere kwaliteit laminaat levert is bestaat niet. Mensen die kiezen voor een Quick-Step laminaatvloer mogen dan ook topkwaliteit verwachten en een vloer met een lange levensduur. Dat Quick-Step laminaat zo hoog aangeschreven staat, komt ook door het feit dat zij voortdurend aan het innoveren zijn en zo de nieuwste snufjes op laminaatgebied als eerste kunnen presenteren.

Het merk Quick-Step

Het merk Quick-Step is nog niet eens zo heel oud. In 1960 is het bedrijf UNILIN in het Vlaamse Wielsbeke opgericht. UNILIN is een afkorting van het Franse Union de Lin en het bedrijf was actief met het produceren van vlasspaanplaten. Vanaf de jaren 70 volgde er een uitbreiding van de productie met gemelamineerde platen, laminaatvloeren en ook dakelementen. In 1990 volgde de introductie van het merk Quick-Step voor de laminaatvloeren. Laminaat werd toentertijd nog aan de grond vastgelijmd en hier kwam voor Quick-Step laminaat in 1997 een einde aan met de introductie van een in het laminaat geintegreerde kliksysteem. Dit kliksysteem werd onder de naam Uniclic op de markt gebracht en Quick-Step was het allereerste merk die hier mee begon. Uniclic werd door UNILIN dan ook direct wereldwijd gepatenteerd. Vanaf eind jaren 90 kocht het bedrijf geen MDF platen meer in voor haar Quick-Step laminaat, maar ging het zelf MDF produceren. Vanaf 2000 volgden er een ware overnamegolf, waarbij diverse laminaatbedrijven over de gehele wereld overgenomen werden. Hierdoor kon Quick-Step haar marktaandeel nog meer uitbreiden en voorzien van de allernieuwste innovaties. Vandaag de dag is Quick-Step laminaat het bekendste soort laminaat dat bekend staat om de uitermate hoge kwaliteit.

De voordelen van Quick-Step laminaat

Kiezen voor een laminaatvloer van Quick-Step doe je vooral ook uit het principe dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan en enkel het beste wilt. Het kiezen van een laminaatvloer heeft sowieso al veel voordelen, maar het kiezen voor een laminaatvloer van Quick-Step brengt nog eens extra voordelen met zich mee.

Quick-Step laminaatvloeren zijn geschikt voor elke ruimte in huis. Ook voor de ruimtes waar je normaal geen laminaat verwacht, zoals de badkamer. Quick-Step heeft een lijn met waterbestendige laminaatvloeren die prima tegen vocht kunnen. Je kunt dus met een gerust hart laminaat leggen in je badkamer.
• In tegenstelling tot veel andere merken laminaat kun je met de juiste Quick-Step ondervloer prima van vloerverwarming genieten. De planken zijn dusdanig geproduceerd dat zij de warmte van de vloerverwarming met gemak kunnen opvangen zonder te vervormen.
• De stevigheid van een Quick-Step laminaatvloer is befaamd. Ook hier heeft Quick-Step gepatenteerde innovaties toegevoegd door aan de planken een Scratch Guard bovenlaag toe te voegen. Dit is een uniek systeem waarbij de vloer beschermd is tegen krassen, naaldhakken, het vallen van zware voorwerpen, schroeivlekken en morsen met vloeistoffen.
• Quick-Step is dusdanig zeker van haar hoge kwaliteit laminaatvloeren, dat er standaard op alle laminaatvloeren 20 jaar garantie wordt gegeven.
• Ook het onderhoud van Quick-Step laminaatvloeren is een stuk eenvoudiger. De vloeren zijn voorzien van een antistatische laag waardoor de vloer veel minder stof aantrekt. Een Quick-Step vloer is daarom ook zeer geschikt voor mensen met allergische klachten.
• Met een vloer van Quick-Step ben je tevens gegarandeerd dat er na verloop van jaren geen verkleuringen zullen optreden door uv-licht. Ook na jaren zal een Quick-Step vloer nog dezelfde kleur hebben als toen het gelegd werd.

Waarom kiezen voor een Quick-Step laminaatvloer?

Mochten bovenstaande voordelen je nog niet overtuigd hebben om voor Quick-Step te kiezen, dan moet je je afvragen of je wel voor een laminaatvloer wilt kiezen. Houdt ook in gedachten dat bij laminaatvloeren heel duidelijk ‘goedkoop is duurkoop’ geldt. Een vloer koop je voor de lange termijn en je moet garantie hebben dat je vloer zeker 20 jaar mee kan gaan. Die garantie heb je niet als je voor een ander of goedkoper merk kiest. Quick-Step geeft deze garantie wel. Deze garantie kan worden gegeven omdat vrijwel alle laminaatinnovaties zijn uitgevonden en gepatenteerd door Quick-Step, zoals de Scratch Guard toplaag, de antistatische laag en de voordelen van het leggen van de vloer met het uniclic systeem.

Dit artikel is geplaatst door (Kunstgras Hasselt), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.