Kies jij voor een buitenkeuken? Lees dan onze tips en ideeën!

We verlangen allemaal naar de zomer. Heerlijk weer, lekker buiten in de tuin de zomerse dagen doorbrengen en genieten van een heerlijk hapje en drankje. Een buitenkeuken in je eigen tuin zou dat plaatje helemaal afmaken. Samen met je gezin gezellig kokkerellen in de tuin. Als je kiest voor een buitenkeuken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, om een zo fraai mogelijk eindresultaat te krijgen.

Locatie van de buitenkeuken

Denk goed na over de positie waar de buitenkeuken geplaatst zal worden. In de praktijk is een plek langs een wand (schuur, huismuur, schutting) de meest gunstige ligging voor een buitenkeuken, zo wordt immers minimale ruimte in beslag genomen.

Maar dat is niet het enige aandachtspunt:

  • Plaats de buitenkeuken niet te dicht bij de achterdeur, zo voorkom je dat etensluchten linea recta je huis in trekken.
  • Zorg voor een direct, vrij looppad naar je buitenkeuken vanuit huis, zodat je niet telkens visite op je terras hoeft de doorkruisen.
  • Kies bij voorkeur voor een schaduwrijke plek. Het kan ’s zomers erg warm worden om in de volle zon achter ‘het fornuis’ te kokkerellen. Daarnaast staat je nog niet bereidde voedingswaar, zoals vlees, ook tijdelijk in de volle zon.

Zorg voor de juiste aansluitingen bij de buitenkeuken

Zorg ervoor, voordat je de buitenkeuken gaat opbouwen, dat er op de plaats van de buitenkeuken de benodigde aansluitingen zitten. Denk hierbij aan een wateraansluiting en een stroomaansluiting. Het hebben van – het liefst meerdere – aansluitingen bij je buitenkeuken is van essentieel belang voor een goede kookervaring.

Wie echter de keuze laat vallen op een eenvoudige buitenkeuken, zoals een losse unit met grill, heeft dergelijke aansluitingen niet nodig. Een gasfles volstaat, die in de praktijk zeer eenvoudig aan te sluiten zijn.

Neem een goede financiering voor je buitenkeuken

Een volwaardige buitenkeuken is niet altijd goedkoop. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wil, maar de echte kookliefhebber wil natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn en met de beste apparatuur kunnen werken. Verschillende geldverstrekkers kunnen je helpen bij de financiering van je buitenkeuken. Heb je een bank gevonden voor je lening? Je kunt altijd nog even je lening vergelijken op internet, om te zien of je de beste deal hebt. Dit kan op verschillende websites, zoals bijvoorbeeld Geld.nl.

Ga je aan de slag met je buitenkeuken, begin dan niet te laat. Wil je in de zomer optimaal kunnen genieten van je buitenkeuken, start dan een aantal maanden eerder al met de voorbereiding. Voordat je je idee op papier hebt staan en de voorbereidingen getroffen hebt, ben je vaak al aantal weken verder. Hoe dan ook, geniet in de zomer van je heerlijke buitenkeuken!

 

Attentie:

  • Geld lenen doet u op eigen risico, laat u altijd goed informeren.
  • Lees altijd voor het afsluiten van een lening de voorwaarden.
  • Dit betreft een reclame.