Stijlvolle en voordelige schoorsteenkappen

De functies van een schoorsteenkap

Je ziet ze de laatste jaren steeds vaker op de daken van woonhuizen en ook bedrijfspanden verschijnen: schoorsteenkappen. Schoorsteenkappen zijn afdekkingen op de schoorsteen, die meerdere functies kunnen hebben. Tot de belangrijkste voordelen van het aanbrengen van een schoorsteenkap, worden de volgende functies gerekend:

Het voorkomen van vochtinslag. Woningen die voorzien zijn van schoorsteenkappen hebben geen last van regen en vocht die door de schoorsteen het huis in kan komen. Dit helpt te voorkomen dat er in jouw woningen vochtproblemen ontstaan.
Een schoorsteenkap voorkomt tevens dat er zich vogels in de schoorsteen kunnen nestelen.
Met een schoorsteenkap maak je de woning stijlvoller. Met name grotere huizen met een schoorsteenkap zien er fraaier en decoratiever uit dan zonder een elegante schoorsteenkap!
Een schoorsteenkap verbetert de trekrichting van de rook en kan de rookafvoer stabiliseren. Dit zorgt voor een betere en regelmatiger afvoering van de rook uit de woning.

Soorten schoorsteenkappen

Er zijn diverse soorten schoorsteenkappen. Een bekende variant is de spitse of afgevlakte schoorsteenkap. De kappen zien er elegant uit, doordat ze een spits of bolling bovenop hebben. Een andere optie zijn de zogeheten roterende trekkappen. Deze kappen zien er strak en modern uit en vallen op door hun ventilatie-rotors. Los van deze hoofdsoorten zijn er nog tal van andere kappen voor op de schoorsteen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtig ontworpen rookkappen van een topmerk als Optimus of uiteenlopende modellen regenkappen, vaak voorzien van vonkenvangers. Wat je ook wenst qua schoorsteenkap: er is volop variatie en keuzevrijheid op dit gebied.

Airxlshop.nl: dé voordelige professional

Zoek je een perfecte én voordelige schoorsteenkap of rookkap van een bewezen goed merk? Kijk dan eens in de collectie schoorsteenkappen van Airxlshop. Airxlshop is dé ervaren professional als het aankomt op schoorsteen- en rookkappen van de beste kwaliteit. Neem nu een kijkje in onze uitgebreide webshop, waar tal van aanbiedingen te vinden zijn!

Dit artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.