Dé kersttrends van 2018!

Kersttrends verschuiven ieder jaar weer langzaam richting een nieuw thema. Hoe dit bepaalt wordt? De meest actuele interieurtrends & de laatste kersttrends sluiten naadloos bij elkaar aan. Best logisch, je wilt toch immers ook dat de verkrijgbare kerstdecoraties werkelijk bij je interieur passen.

Belangrijkste kersttrends van 2018

We zien dit jaar 3 belangrijke stromingen binnen kerstdecoraties, waar we verheugd mee zijn, want wat ons betreft staat de rustieke kersttrend met stipt op de eerste plaats!

Rustieke kerstsfeer en kerstversiering
Rustieke kerstsfeer

#1 Rustieke kersttrend

Binnen de rustieke interieurtrend, zoals hier te vinden binnen interieur inspiratie, vormt het naturelle kleurenpalet de boventoon. Van beige tot rustieke bruintinten. Dit kenmerk zien we dit kerstseizoen terug binnen de rustieke kerstversiering, want surprise, surprise: bruine kerstballen zijn weer terug van weggeweest!

Mat- en hoogglans bruin, goud, koper en zilver: je combineert het dit kerstseizoen net zo gemakkelijk met elkaar! Er mogen zelfs weer bruine dennenappels aan te pas komen, om het rustieke element te benadrukken.

En als het even kan haal je natuurlijk ook een echte kerstboom in huis. Rustiek staat voor landelijk, onbewerkt en echt. Zo ook de kerstboom. Zorg wel dat je er eentje met kluit neemt, zodat niet alleen de boom langer intact blijft, maar jij ook bespaart blijft van hevige dennennaalden uitval. Wat ons betreft gaat er niets boven de geur van dennenbomen in huis; het ultieme kerstgevoel!

kerstdecoratie 2018
Kerstdecoratie uit onverwachtse hoek

#2 Frozen-kerst

Frozen kenmerkt zich door het special effect van kunst-ijskristallen. Binnen deze kersttrend vind je een scala aan kleuren, die zich nooit te fel etaleren gezien het frozen aspect. Denk vooral aan mat rood, oudroze, blauw, groen, zilver, goud, wit. Zelfs de witte kerstboom mag hier zijn (her)intrede doen. Wees zuinig met hoogglans kerstballen, maar her en der wat glans is zeker gewenst!

kerstversiering 208
Frozen kerstdecoratie, hier wit, mag in vele kleurschakeringen

#3 Nostalgische kerst

Om de werkelijk nostalgische kerstsfeer te proeven bezoek je een Duitse grensplaats. Bij voorkeur een provinciestadje (zoals Kleef). Dergelijke stadjes schakelen jaarlijks traditiegetrouw over op de enige kerstsfeer hen bekend: die van traditioneel rood-groen-goud. Maar oh, wat geweldig! Want aan hun lijf geen kitsch! Alles is even puur en van hoogwaardige kwaliteit. Zelfs de kerstverlichting wordt er vaak kaars-echt nagemaakt.

Telkens na een bezoek denk je: ‘dít ga ik volgend jaar ook zo doen, inzetten op nostalgische kerstversiering’. Maar ook in Nederland kun je kerst inspiratie opdoen. Bezoek eens de kerstmarkt van Maastricht op het Vrijthof, of die in de grotten van Valkenburg (een absolute aanrader)!

Nostalgische kerstdecoratie 2018
Nostalgische kerstdecoratie 2018

Kersttrui, absolute must!

Maar er is meer onder de horizon, want heviger dan ooit word je in 2018 verleidt om tijdens één van de kerstdagen een heuse kersttrui of tuniek te dragen. Een échte: met rendier, sneeuwvlokken, of kerstboom, al dan niet voorzien van gouddraden; kortom het traditionele werk. Merry Christmas!

 

Meer kerst?

Kerstattentie personeel