Hoe koop je een kleine keuken?

Een kleine keuken wil niet per definitie zeggen dat je er niet alles in kunt stoppen wat je graag wilt hebben. Als je met een wat kleinere ruimte te maken hebt om een keukenblok te plaatsen kun je met wat slimme tactieken toch alles erin zetten wat je verlangt en zo de keuken van je dromen maken.

Neem de tijd als je een kleine keuken zoekt

Als je maar een kleine woning hebt lijkt het op het eerste gezicht misschien een moeilijke klus om er een behoorlijke keuken in te zetten. Ik kan je echter verzekeren dat het wel meevalt als je er even de tijd voor neemt om uit te zoeken wat er mogelijk is. Ik ben zelf eerst eens goed gaan rondkijken wat voor kleine keukens er allemaal te koop zijn.
Vraag wat er allemaal mogelijk is

Als je bij een keukenhandelaar de showroom instapt zal het je waarschijnlijk wel direct opvallen dat de meeste keukens die er opgesteld zijn erg groot zijn en van alle gemakken voorzien. Omdat jij nu eenmaal niet voldoende ruimte in je huis hebt om een mega keuken te laten plaatsen maar toch een fijn en goed exemplaar wilt hebben om je kookkunsten in te proberen vraag je het beste eerst goed naar de mogelijkheden als je een keukenblok gevonden hebt dat je wel aanstaat. In de regel kunnen alle keukens in diverse formaten gemaakt en geleverd worden en past het model van je keuze ook bij jou in de woning.
Laat eerst een ontwerp maken

Een keukenhandelaar kan een keuken eerst zo voor je tekenen zodat je weet hoe deze eruit komt te zien. Met de beschikbare ruimte wordt gekeken wat er allemaal mogelijk is zodat jij een keuken krijgt die helemaal naar jouw zin en smaak is. Wil je zelf graag eens op voorhand kijken wat er mogelijk is? Veel winkels bieden je ook (online) de mogelijkheid je keukenruimte zelf in te richten. Je kunt de afmetingen aangeven van het vertrek en er zo intekenen wat jij wilt hebben. Zo weet je meteen wat er mogelijk is en je eigen keuken ontwerpen is ook nog eens leuk om te doen.

Probeer of een kitchenette wat voor je is

Ben je echt bijzonder kleinbehuisd en wil je toch een aardige keuken hebben waarin je van alle gemakken voorzien bent? Dan is een kleine keuken misschien wel wat voor jou. Een kitchenette is een gewone keuken waarin zit wat je nodig hebt maar dan in een kleinere uitvoering. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een studentenkamer, studio of klein appartement. Veel keukenhandelaren laten je in de showroom ook opstellingen zien in kleinere ruimtes. Stel, je hebt een studio die maar uit één kamer bestaat, dan kan daar ook een goede kleine keuken in komen maar het is zaak dat je op de juiste manier inricht zodat je optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte.

 

 

Overweeg meerdere opties

Kijk altijd eerst goed rond wat er mogelijk is. Kies niet de eerste de beste keuken die je ziet want er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt, ook in kleinere ruimtes.

 

Dit artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.