Voor welke deurmat kies je?

 

 De kans is vrij groot dat je eigenlijk niet zo veel weet over deurmatten. Een deurmat is een deurmat, toch? Fout! Als je een keer gaat zoeken kom je er achter dat er eigenlijk best veel soorten deurmatten zijn, en elke mat is weer anders. Welke deurmat kies je dan uit? Wat is het verschil? Alles over elke soort deurmat en de verschillen staat hier uitgelegd.

 

Droogloopmat

 

Dit is eigenlijk de vertrouwde mat die de meeste mensen bij hun voordeur hebben liggen. Deze soort mat is gemaakt van katoen en is verkrijgbar in diverse soorten, kleuren en maten. Doordat je zelf een mat kan kiezen die jou aanspreekt, past de mat hoe dan ook goed in je interieur. Daarom zie je voornamelijk de droogloopmat dus vaak terug in huizen.

 

Deze mat neemt veel water op. Het katoen houdt het water lang vast en is dus perfect te gebruiken na een regenachtige dag of als je door de sneeuw hebt gelopen. Bovendien kun je deze matten vaak zonder problemen wassen, zowel in de wasmachine als met de hand. Zo zijn ze weer schoon en zien ze er weer zo goed als nieuw uit.

 

Schoonloopmat

 

De naam van deze mat zegt eigenlijk al wat het is. Deze mat is er goed in om de zolen van jouw schoenen schoon te maken. Doordat de mat gemaakt is van synthetische vezels als nylon die er voor zorgen dat het vuil loslaat van de schoen. Zowel zand, modder en ander vuil wordt er met gemak afgehaald. Zulke schoonloopmatten bieden voornamelijk uitkomst als je vaak in de tuin of op het platteland werkt. De mat neemt namelijk niet veel water op en is dus niet handig om te gebruiken als je maar weinig vuil onder je schoenen hebt.

 

Kokosmat

 

Kokosmatten zijn eigenlijk een combinatie van een droogloopmat en een schoonloopmat. Daarom is de kokosmat ook erg populair. Deze matten worden gemaakt van honderd procent kokosgaren en zijn dus ook helemaal natuurlijk. De harde haren van de mat schrapen al het vuil van je schoenen en tegelijkertijd neemt het ook water op. Voor binnenshuis is dit een erg geschikte mat. Vroeger zag je deze mat alleen in de bekende bruine kleur, maar tegenwoordig zie je ook varianten met leuke of mooie kleuren. Kokosmatten zijn dus zeker aan te raden als je op zoek bent naar een deurmat.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.