Eiken laminaat

Bent u op zoek naar een vloer met een natuurlijke uitstraling, een onbewerkte uitstraling of juist moderne look die in ieder interieur past en tijdloos is? Dan is een eiken vloer iets voor u. Eiken laminaat komt in tal van soorten en laat zich uitstekend combineren met diverse soorten interieurinrichting en typen woningen. Het is daarom de geschikte basis voor ieder interieur. Het nadeel van een eiken vloer, is dat deze in de regel erg duur kan zijn, veel onderhoud vergt en geluid versterkt. Bent u op zoek naar een goedkopere optie die weinig onderhoud vergt, dan kunt u kiezen voor eiken laminaat: laminaat met een eiken dessin. Op de website www.bebolaminaat.nl vindt u meer informatie over diverse soorten eiken laminaat. Bebo laminaat is één van de bekendste laminaat leveranciers van Nederland. Naast het verkopen van laminaat, geeft Bebo laminaat ook advies en tips over het leggen van laminaat.

De voor- en nadelen van eiken laminaat

Een laminaat vloer biedt vele voordelen ten opzichte van een houten- of andere soort vloer. Laminaat is geen echt hout en wordt gefabriceerd. Het bestaat uit een aantal samengeperste lagen waarvan de bovenste laag is bedrukt met een eikenhout motief of een ander motief. Het motief is in de loop der jaren zo erg verbeterd dat een laminaat eiken vloer bijna niet te onderscheiden is van het echt. Omdat er sprake is van een bedrukking aan de bovenzijde vergt het laminaat bijna geen onderhoud en is het gemakkelijk schoon te houden. Verkleuring zoals bij echt hout het geval kan zijn, zal niet of nauwelijks voorkomen. Bij laminaat is het belangrijk een goede ondervloer te kiezen. Deze kan geluidoverlast uitstekend verminderen. Laminaat is daarnaast vrij goedkoop en eenvoudig zelf te leggen. Een houten vloer is duurder en kunt en zal u in de meeste gevallen moeten laten leggen, wat ook een hoop geld kan kosten. Laminaat beschadigt niet snel, maar wanneer dit wel gebeurt is een nadeel dat laminaat niet kan worden geschuurd. Zowel een houten- als een laminaatvloer kunnen niet goed tegen vocht, het is dan ook belangrijk ze niet nat te laten worden. Wilt u vloerverwarming onder uw vloer, dan is dit ook met eiken laminaat mogelijk. U moet dan wel opletten of de specifieke laminaatsoort en ondervloer hiervoor geschikt zijn.

Diverse soorten eiken laminaat

Eiken laminaat komt in verschillende soorten eiken dessins. Een eiken laminaat vloer kan tegenwoordig haast niet meer onderscheiden worden van een echte houten vloer. Eiken laminaat komt in vele verschillende soorten kleuren, van licht tot donker. Wilt u het gevoel van echt hout in huis halen, dan kunt u het best kiezen voor een natuurgetrouwe kleur. U kunt kiezen voor rustiek eiken, licht eiken of historisch eiken. U kunt natuurlijk ook kiezen voor eiken laminaat met een ‘white wash’ of ‘grey wash’, geschikt voor bijvoorbeeld een modern of industrieel interieur. Heeft u een keuze gemaakt uit een licht of donker dessin, dan kunt u ook nog letten op de structuur en groeven van het laminaat. Naast een natuurgetrouwe kleur komt veel laminaat ook met een voelbare structuur wat het nog meer op echt hout doet lijken. Groeven of voegen aan de verschillende zijden zorgen voor een nog meer natuurgetrouwe uitstraling. Dan kan ook de breedte van het laminaat nog verschillen. Eiken laminaat komt in verschillende breedtes en lengtes, geschikt voor ieder interieur.

Kortom biedt een eiken laminaat vloer vele voordelen en mogelijkheden voor ieder interieur.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sanneb Bosma), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.