Steigerhout tafel, middelpunt van de gezelligheid

Waar vroeger steigerhout alleen werd gebruikt in de bouw om als loopplank te dienen op een steiger is het nu niet meer weg te denken uit de inrichting. Het gebruikte houtsoort van een steigerhout tafel is vurenhout, dat afkomstig is van een naaldboom. Het hout is sterk maar valt onder de categorie zachthout. Het hout geeft geen splinters en is voor hout behoorlijk flexibel.

 

Meubels

Waar voorheen veelal steigerhout gebruikt werd voor buitenmeubels wordt het tegenwoordig ook binnen gebruikt. Steigerhout geeft een stoere maar warme uitstraling aan de kamer waarin het geplaatst is. Het past in vrijwel elke woonstijl. Zo bestaat er gladgeschaafd steigerhout, dit staat perfect in een klassiek of modern interieur en het ruwe, stoere steigerhout past weer meer in een landelijke of industriële inrichting.

 

Eettafel

Een steigerhout tafel past daardoor vrijwel in ieder interieur. Een mooie grote steigerhout tafel is een ware blikvanger, waar niemand omheen kan. In bijna ieder huishouden is een tafel een essentieel onderdeel van het leven, dus waarom dan niet kiezen voor een echte blikvanger die gezien mag worden. Een steigerhout tafel is hiervoor een perfecte uitkomst. Door de stoere uitstraling geeft het karakter aan de inrichting van je woning. De tafel bestaat uit verschillende lange planken en kan op iedere maat geproduceerd worden.

 

Behandeling van het hout

De steigerhout tafel kan worden behandeld met een grey- of whitewash, wat zorgt voor een ander uiterlijk van de tafel. Mocht u liever de gewone houtkleur blijven zien dan kan dat ook. De steigerhout tafel kan dan worden geïmpregneerd met een water en vuil afstotend middel, waardoor de tafel langer mooi en kwalitatief in orde blijft.

 

Salontafel

Naast een steigerhouten eettafel kan het steigerhout worden doorgetrokken in de rest van het interieur. Zo zijn er ook salontafels van steigerhout die zeker niet misstaan in een woning. Door zowel de eettafel als de salontafel in steigerhout te hebben levert dit een stoer maar rustig ogende woonkamer op.

 

Buiten

Naast de steigerhout tafel voor binnen is het natuurlijk ook mogelijk om buiten een tafel van steigerhout neer te zetten. Dit oogt buiten vaak veel mooier dan een tafel van plastic of kunststof. Naast de steigerhouten tafel is de tafel buiten vaak mooi te combineren met een bank van steigerhout of een of meerdere steigerhouten stoelen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.