De interieurtrends van 2019

Had je het toevallig op de planning staan om aankomend jaar je interieur maar eens stevig onder handen te nemen? Dan zijn deze interieurtrends van 2019 wellicht interessant voor jou. In dit artikel gaan wij verder in op een aantal mooie interieurtrends die de huizen in Nederland langzamerhand binnendringen!

Jungle

Planten, planten en nog eens planten. De jungletrend is al jarenlang een blijvertje in het lijstje van
interieurtrends. Er zijn zoveel verschillende opties als het gaat om planten die je in huis kunt hangen. Denk hierbij aan hangplanten, cactussen of verschillende fruitbomen. Deze planten kunnen je interieur helemaal afmaken. Daarnaast zijn planten in huis ook nog eens gezond! Ze maken onder andere de lucht in huis schoner en zorgen ervoor dat je beter kan slapen. Planten hebben nog een eigenschap waar niet veel mensen vanaf weten: ze kunnen namelijk als geluiddempers werken. Waarom zou je geen planten in huis nemen?

Interieurtrends 2019, planten
Interieurtrends 2019, planten

Ronde vormen zijn een welkome verrassing!

Ook ronde vormen behoren tot een van de interieurtrends van 2019. Ronde stoelen, tafels, lampen en spiegels horen compleet bij het interieur van tegenwoordig. Het toevoegen van ronde vormen in je huis, zorgt ervoor dat alle rechte lijnen en hoeken van het interieur worden onderbroken. Hierdoor wordt het gehele interieur gelijk een stuk speelser en wat minder zakelijk.

Bepaal je eyecatcher

Is het je gloednieuwe bohemian rotanstoel die in de woonkamer staat, het schilderij dat aan de muur hangt of toch de jaloezieen van Veneta.com die er net hangen? Bepaal een eyecatcher in je huis voordat je alle overige aankopen voor het interieur doet. Zo is er focus op bepaalde elementen in je huis, waar jij de focus ook op wil hebben. Dit kan zorgen voor een bepaalde rust in je woonkamer, maar ook in je hoofd.

Dromenvanger, mooie bohémien trend
Dromenvanger, mooie bohémien trend

Opvallend? Het mag best wel!

Het interieur is iets wat over het algemeen een ‘neutrale’ kleur krijgt. Dit hoeft vanaf 2019 niet meer! Steeds meer mensen kiezen voor opvallende kleuren, want zeg het nou eerlijk: je wil niet dat jouw huis precies op die van je buren lijkt. Kleuren zoals rood, oranje en geel komen steeds vaker terug. Als je liever toch een neutrale kleur neemt, is zwart, grijs of niet te vergeten: de door Flexa gekozen kleur van het jaar, Spiced Honey een mooie kleur om in je interieur te verwerken. Wil jij je interieur ook aanpassen aankomende tijd? Vergeet dan niet om nog eens aan de trends van dit artikel te denken! Met deze trends zorg je ervoor dat je interieur wat minder strak wordt maar juist wat speelser.

Check ook ..

Design bankstellen