5 moderne kantoorontwerptrends van 2019

Wil je een kantoorruimte huren en die naar jouw smaak inrichten? Wil je dat jouw medewerkers productief zijn en zich gelukkig voelen? In 2019 zullen de kantoorontwerptrends van 2018 zich voortzetten.

Hier zijn de top 5 moderne kantoorontwerptrends van 2019.

  • Geluksgevoel personeel verhogen

Bij deze kantoorontwerptrend is het personeel het middelpunt en wordt het kantoor zodanig ingericht dat het personeel zich hierbij gelukkig voelt. Personeel dat gelukkig is, is erg enthousiast en productief. Daarom besteden meer bedrijven aandacht aan het verbeteren van het welzijn van het personeel. Je kantoorruimte kan een thuisgevoel creëren bij jouw personeel als het ontspanning en comfort biedt. De werkplek is er niet alleen om te werken maar ook een plek die mensen bij elkaar brengt. Zo kun je zorgen voor een sfeervolle kantine met hoge en lage zitplekken, een loungehoek waar je kunt relaxen, een goede kleurencombinatie bepalen voor de uitstraling en een goede verlichting. Je kunt ook ruimtes creëren voor ontspanning zoals een boekenkast met leuke boeken, een tafeltennis tafel, gaming rooms of een klimmuur. Ergonomisch meubilair is daarnaast een must en veelal een vereiste m.b.t. het welzijn van personeel.

  • Bhiophillic design

Bij een bhiophillic design worden elementen uit de natuur in de kantoorruimte gebracht waardoor het personeel rechtstreeks contact krijgt met de natuur. Een bhiophillic ontwerp draagt bij aan een gezonde werkomgeving en gezond personeel. Het zorgt voor minder stress op de werkvloer waardoor het personeel minder ziek wordt en daardoor de personeelskosten ook omlaag gaan. Het personeel kan in zo een omgeving zich beter concentreren. Een ander kenmerk van deze kantoorontwerptrend is dat het een actieve en mobiele werkplek is waarbij beweging van het personeel wordt gestimuleerd zoals wandelen en lopen. Bij dit ontwerp wordt een diepgewortelde band met de natuur geschapen en maakt dat fysieke en mentale prestaties zonder veel moeite worden bereikt. Voor dit ontwerp kun je veel meer doen dan alleen het plaatsen van planten. Je kunt ook watervallen, bomen en grote planten wanden gebruiken om je kantoor aan te kleden.

  • Multifunctionele kantoorinrichting

Kantoorruimte in Amsterdam is beperkt en vraagt om creatieve oplossingen. Het is daarom verstandig om kantoorruimtes multifunctioneel in te richten, zodat verschillende behoeften tegelijk vervuld kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld afzonderlijk zitten en telefoneren, maar ook aan een tafel samenwerken met je team. Om je ruimte te expanderen of in te perken kun je denken aan het plaatsen van een schuifbare muur die de ruimte vergroot of verkleint indien het nodig is. Ook kun je verstelbaar meubilair inzetten zodat een ieder daarvan gebruik kan maken.

  • Oud transformeren tot nieuw

Door de stijgende huurprijzen worden oude gebouwen weer in gebruik genomen. Deze krijgen een nieuwe bestemming. Je kunt oude fabrieken ombouwen tot een nieuwe kantoorruimte waarbij de unieke eigenschappen van het gebouw behouden worden. Hierdoor krijg je een mooie combinatie van moderne technologie en historische karakteristieken.

  • Persoonlijke footprint

In 2019 zal een kantoor meer persoonlijkheid moeten tonen en de kenmerken van het bedrijf moeten uitstralen. Dit kan door te kiezen voor een aantrekkelijke kleur die past bij bijvoorbeeld het logo. Of het plaatsen van unieke bloempotten en ruwe texturen die wat sfeer toevoegen aan het geheel. In 2019 zullen de kantoorontwerptrends van 2018 zich voortzetten waarbij de inrichting hoofdzakelijk gericht is op gezonde medewerkers met een hoge productiviteit. Belangrijk blijven ook de duurzaamheid en het bhiophillic design.

 

— Advertorial —