De (klus)zomer van 2019

Gelukkig is de zomer al een tijdje in Nederland aangekomen. Je zou denken dat mensen het er dan eens lekker van nemen. Lekker ’s avonds buiten en eten of achter de barbecue staan, naar een feestje en het dan net te laat maken omdat de lucht zo fijn aanvoelt. Je kent het wel.

Toch lijkt een groot deel van de Nederlanders (en dan volgens mij met name mijn buren) aan het klussen geslagen te zijn. Alsof de grote lente schoonmaak is verplaatst naar de grote zomer verbouwing. Natuurlijk begrijp ik dat een klusje als het schilderen van de kozijnen het beste en makkelijkst gaat als het mooi weer is. Toch lijkt het zo zijn dat iedereen aan een grote verbouwing is begonnen.

Klussen

OK, misschien is het een beetje overdreven om te zeggen dan iedereen aan het verbouwen is geslagen. Toch zie je wel steeds vaker buiten een huis containers staan met puin er in. Overigens zit er dan niet alleen puin in maar soms ook halve badkamers of keukens. Ik moet toegeven dat het best een beetje besmettelijk werkt. Het heeft mij namelijk aan het denken gezet wat ik zelf zou willen veranderen aan mijn huis. Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk best tevreden ben met hoe het nu allemaal is, op een ding na. Dat is mijn vloer. Die mag namelijk wel eens vervangen worden.

Keuzes

Als je eenmaal hebt bedacht dat je een nieuwe vloer wilt hebben in je huis begin je een proces met het maken van keuzes. Zo moet je bedenken welk soort vloer je wilt (laminaat, pvc of parket). Hoeveel vierkante meter je dan nodig hebt. Welke kleur nu het beste past en die ook nog een paar jaar mee kan gaan. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat je vandaag de dag die keuze het beste kan maken dan op internet.

Zo kwam ik na een korte zoektocht terecht op de site van Laminaat winkel De Laminaat Expert . Ze hebben niet alleen een groot assortiment in laminaat (heel veel verschillende kleuren). Je kan ook kiezen voor verschillende deals in verschillende prijsklassen. Er zijn ook veel opties waarbij het laminaat gratis wordt gelegd. Dat is natuurlijk helemaal goede service. Natuurlijk helemaal als je niet van klussen houdt. Of geen zin hebt om met die fijne warme zomerdagen hard aan het werk te zijn terwijl je ook lekker buiten achter de barbecue kan staan.