Juist nu aanbiedingen van energieleveranciers bekijken

De periode die de grootste aanslag op de portemonnee vormt is weer aantocht, de herfst en winter. De meeste huishoudens stoken nog steeds op gas; logisch, de overstap naar een warmtepomp vindt meestal pas plaats zodra de gasketel aan vervanging toe is. Het zijn nu eenmaal forse uitgaven.

Duur gas

Niemand is het ontgaan dat de gasprijzen aanzienlijk zijn gestegen vanaf vorig jaar. Preventief verhoogden de meeste energieleveranciers de maandelijkse termijnen, zodat klanten niet ineens tijdens de jaarafrekening met grote bijbetalingen geconfronteerd zouden worden.

Vanaf 1 januari 2019 zijn de gasprijzen flink omhoog gegaan. Vanaf dat moment kostte een kubieke meter gas maar liefst 0,76 ct.

Aanbiedingen energieleveranciers onderzoeken

Het loont om op onderzoek te gaan naar de beste energie aanbieding van gasleveranciers. Korting kunt u op diverse manieren ontvangen; vaak belonen energiemaatschappijen de klant met -relatief hoge- kortingsbonnen en vouchers (optioneel tussen circa € 350 en € 160), zoals bij de Nuon aanbieding het geval is. Ook beloont Nuon de klant die langer klant blijft, waarbij de korting oploopt naarmate men langer klant blijft. Dit wordt duidelijk en overzichtelijk uitgelegd op de aanbieding pagina, zodat u niet met vragen blijft zitten.

Een andere interessante optie is de Essent aanbieding. Ook Essent beloont de klant met korting het eerste jaar (€ 200) of men kan het eerste jaar kiezen voor een Bol.com waardebon t.w.v. € 150. Kortingen lopen op naarmate u kiest voor een 3-jarige binding aan de maatschappij.

Wanneer loopt uw huidige contract af?

Let wel: ontbinden van een contract kost u doorgaans geld. Hebt u bijvoorbeeld gekozen voor een 3-jarig contract en besluit u tussentijds over te stappen naar een andere energiemaatschappij, dan kunt u meestal rekenen op een boete bedrag bij de eindafrekening.

Overigens geldt de boete ook bij een voortijdse beëindiging van een vaste, lagere energieprijs die contractueel is vastgelegd voor een bepaalde periode. Houdt dus altijd in de gaten bij een overstap van energiemaatschappij wanneer uw huidige contract afloopt.