Opslagruimte voor je spullen

Het zal je maar gebeuren, je verkoopt je woning nog voordat je zelf een andere woning hebt gekocht. Natuurlijk is dit goed nieuws, aangezien je niet met dubbele woonlasten te maken krijgt, maar toch zul je ter overbrugging tijdelijke woonruimte moeten vinden.

Dat wordt tijdelijk huren in de meeste gevallen; iets wat niet echt heel voordelig is, aangezien een snel verkrijgbare huurwoning eigenlijk alleen binnen de private sector te vinden is. Huurprijzen voor een flat tot rijtjeswoning starten vaak pas vanaf € 900 per maand. Ook dient je salaris vaak het viervoudige te omvangen van de huurprijs. Het mag duidelijk zijn dat je niet zomaar in aanmerking komt voor een huurwoning binnen de private sector. Een alternatief is tijdelijk bij familie of vrienden logeren (of Airbnb’en).

Verbouwen, of op reis: waar laat je de inboedel?

Ook in andere situaties kun je voor het feit staan dat je tijdelijk je woning niet gebruikt, zoals tijdens een verbouwing of een (wereld)reis. Wie langere tijd op wereldreis gaat bijvoorbeeld denkt aan een tijdelijke verhuur van de eigen woning, zodat er toch nog inkomsten binnenkomen en de woning niet een jaar lang onbewoond blijft.

Maar ook een grote(re) verbouwing kan ervoor zorgen dat je dat je met je spullen geen kant uit kunt; je wilt immers niet dat gedeeltes van je inboedel beschadigd raken, onder het stof komen te zitten, of gewoon dagelijks enorm in de weg staan – vooral niet wanneer de verbouwing grondig is en een langere tijd in beslag zal nemen.

Opslag van jouw spullen

Waar je jouw inboedel zo lang laat, daarover hoef je je geen zorgen te maken, tijdelijke opslag tijdens verbouwing of verhuizing kun je gewoon huren bij opslagbedrijven. De maandelijkse huurprijzen hiervoor zijn zo verrassend voordelig dat het je doet beseffen dat je net zo goed tijdelijke opslag kunt huren, in plaats van her en der je inboedel onder te brengen.

Hier worden je spullen in boxen ondergebracht onder strikte en veilige omstandigheden. Zo is er camerabewaking aanwezig, zijn de ruimtes goed afgesloten en zijn deze uitsluitend toegankelijk voor huurders. Daarnaast worden de boxen constant op de juiste temperatuur gehouden, zodat je inboedel geen vocht- of kouschade oploopt.

Een tijdelijke opslag zorgt ervoor dat jouw spullen netjes een gezamenlijk, goed onderkomen hebben, waarmee je verder niemand binnen je persoonlijke omgeving lastig hoeft te vallen. Want anderen zitten er eigenlijk nooit op te wachten om andermans inboedel bij hen thuis op te slaan; anderen zitten dan in “jouw rommel”, iets wat voor ongemak en uiteindelijke ergernis kan zorgen.