De vele mogelijkheden van de zitzak

Zitzakken zijn er in tal van verschillende soorten en maten. De zitzak op zichzelf wordt steeds populairder en is allang niet meer een zak gevuld met schuimrubber die je op basisscholen in de speelhoek tegenkomt. De zitzak is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerd meubelstuk. Steeds meer mensen kiezen voor een zitzak in hun interieur of als flexibel meubilair voor buiten in de tuin. De bekendste soorten zitzakken zijn die met een EPS of een schuimvulling. De designs en de kwaliteit van de zitzakken zijn in de loop der jaren sterk verbeterd. Zo vind je diverse zitzakken met bijvoorbeeld originele dieren vormen, tot heerlijke loungezakken die jouw buitenterras het echte vakantie- of strandgevoel geven. Ook vind je tal van design zitzakken, waarmee je jouw interieur er fris en modern uit laat zien. De zitzak anno nu biedt tal van mogelijkheden, je kunt er heerlijk in ploffen, op zitten, liggen, rollebollen. Echt álles kan op een zitzak.

Zitzak stoelen en banken

Een zitzak is natuurlijk zeer relaxed om lekker in te hangen, uit te rusten of in te liggen, maar soms is de houding in een zitzak lastig om nog iets te doen. Een rugsteun in de zitzak is hiervoor een echte uitkomst. We spreken in dit geval dan ook wel van een zitzak stoel. Deze modellen zijn erg prettig als je ook een steuntje in je rug wilt. Vanwege de rugleuning en het feit dat je in deze modellen net even wat meer rechtop zit, zijn deze varianten ideaal voor tijdens het gamen, het kijken van een goede film of het lezen van een leuk boek. In deze zakken zul je langere tijd comfortabel kunnen zitten zonder last van je rug te krijgen. In het overweldigende aanbod vind je niet alleen zitzak stoelen, maar zelfs zitzak banken (voorbeelden) of sofa’s, waarop je zelfs met meerdere mensen tegelijk heerlijk kan zitten. Door het relatief lichte gewicht van de zitzak stoelen en banken kun je zeer snel een ruimte helemaal omtoveren naar jouw wensen. Tover nu jouw tv-kamer om tot de ultieme gaming room of plof heerlijk buiten neer in de zon om te genieten van een goed boek. Indien je een zitzak mee wilt nemen naar de camping of het strand, dan zijn met name de opblaasbare zitzakken een aanrader. Opblaasbare zitzakken van het merk Trono wegen ongeveer 800 gram en vormen dus geen ballast, en zijn gemakkelijk zelf op te blazen bij aankomst op camping of strand. In Nederland verkrijgbaar bij ikwilzitzakken.nl

Terapy zitzakken

Wanneer je een zitzak aanschaft is het niet alleen de uitstraling die de kwaliteit bepaalt. Een goede zithouding is essentieel en je wil natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat je fysieke klachten krijgt, omdat je niet in de correcte houding zit. Ergonomisch verantwoorde zitzakken waar je heerlijk op kan zitten, liggen of relaxen zonder dat je hier klachten aan overhoudt, daar staat met name het Nederlandse merk Terapy bekend om. Deze zakken zijn ergonomisch vanwege de compacte zitzakvulling (EPS-parels) in combinatie met het rekbare katoen. Hierdoor is een Terapy zitzak comfortabeler dan traditionele zitzakken. Deze specifieke zakken zijn geschikt voor thuisgebruik, maar ook ideaal voor bedrijfsmatig gebruik, zoals bijvoorbeeld in een praktijk of zelfs op kantoor. Zijn dit soort zitzakken aan de prijs? Welnee, online bij ikwilzitzakken.nl kan men goedkope zitzakken vinden van topmerken zoals Terapy, maar ook Vetsak en Extreme Lounging.