De leukste woontrends van 2020

Kijk jij ook al uit naar de nieuwe woontrends van 2020? Weet dan alvast dit: je zal veel nieuwe dingen tegenkomen, maar er zijn ook een aantal zaken die we al jaren kennen die dit jaar weer helemaal hip zijn. Zowel op het gebied van meubels als wat de rest van je interieur betreft, zoals je gordijnen.

1. Kasten op maat

In de huidige samenleving is er eigenlijk niets zo belangrijk als persoonlijke service. En dat geldt ook op het gebied van wonen. Kasten op maat zijn het helemaal in 2020. Niet in de laatste plaats omdat deze meubels helemaal voldoen aan onze eisen. Je kunt ze net zo groot of klein maken als je zelf wilt. Zo wordt dat ene onbenutte hoekje in je keuken of hal toch nog nuttig!

2. Duurzaamheid is belangrijk

Nieuw is het niet, maar het lijkt wel of duurzaamheid elk jaar belangrijker wordt. Zeker op het gebied van wonen zorgt dit vaak nog voor de nodige aanpassingen. Een warmtepomp is dan al een goed begin, maar vaak zijn hier ook nog allerlei andere vernieuwingen aan verbonden. Wanneer je nog geen vloerverwarming hebt, zal je die ook aan moeten schaffen en andere radiatoren zijn ook een must. Het voordeel is natuurlijk wel dat je energierekening behoorlijk zal slinken na deze aanpassingen.

3. Klein wonen is hip

Droom jij nog van dat grote, luxe huis? Zet dat dan in 2020 maar eens uit je hoofd, want klein wonen is helemaal hip. Hoe dat komt? Steeds meer mensen gaan in de stad wonen en daar is nu eenmaal minder ruimte beschikbaar. Een kleine ruimte kun je heel gemakkelijk gezellig maken, het is eenvoudiger om hier sfeer te creëren dan bijvoorbeeld in een heel hoge ruimte. Bovendien ben je bij een kleinere woning verplicht om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt.

4. Natuurlijke materialen

Hout zien we de laatste jaren sowieso al steeds vaker terug in het interieur, maar steeds meer natuurlijke materialen burgeren weer helemaal in. Denk bijvoorbeeld maar eens aan marmer. Carrara-marmer is beslist een mooi materiaal, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Wil je wat goedkoper uit zijn, dan is kwarts ook een goede oplossing. Ook fluweel is beslist een goede keuze voor je interieur.

5. De juiste gordijnen

Hoewel we veel verschillende vormen van raamdecoratie zien, zoals jaloezieën en lamellen, blijven gordijnen nog steeds een goede keuze op dit gebied. Maar het moet ook praktisch zijn. En daarom zien we in 2020 steeds meer rolgordijnen verschijnen. Hiermee kun je zelf de hoeveelheid licht bepalen die je huis binnenkomt. Bovendien zorgt het voor de nodige privacy. Met rolgordijnen kun je optimaal verduisteren, waardoor het een perfecte keuze is voor de slaapkamer. Maar vandaag de dag zijn er veel varianten beschikbaar en kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor lichtdoorlatende rolgordijnen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.