Creëer meer sfeer in je huis door te verbouwen

Wil je meer sfeer creëren in je huis dan kun je overwegen om te verbouwen. Het hoeft geen grondige verbouwing te zijn, soms kun je met kleine aanpassingen al een bevredigend resultaat bereiken. Je kunt bijvoorbeeld een open haard laten inbouwen of een mooie nieuwe keuken laten plaatsen waar je graag tijd doorbrengt. Een mooie badkamer is niet alleen fijn voor jou maar geeft je huis ook extra waarde wat een voordeel is als je de woning ooit gaat verkopen. Wat je plannen ook zijn, er zijn vaak meerdere mogelijkheden om een verbouwing aan je huis te betalen als je hiervoor geen eigen geld hebt.

Met welke verbouwing ga jij je huis gezelliger maken?

Heb je plannen om je huis te verbouwen? Dan wil je misschien wel geld lenen om deze plannen te kunnen uitvoeren of laten uitvoeren. Online kun je gemakkelijk lening aanbieders met elkaar vergelijken om zo voor jou de goedkoopste optie te kiezen. Let daarbij ook op de extra kosten en niet alleen op de hoogte van de rente die je betaalt. Je betaalt immers een totaal bedrag, verdeeld over maandtermijnen en dat bedrag is inclusief de kosten. Bekijk ook of je tussentijds kosteloos extra mag aflossen, dat is handig als je een keer een financiële meevaller hebt waardoor je eerder van de schuld af bent.

Hoe kan je besparen op de kosten van je lening?

Geld lenen is hoe dan ook een kostbare aangelegenheid. Je betaalt immers rente en kosten voor de lening. Je kunt soms wel besparen op lening. Heb je meerdere leningen dan is samenvoegen soms een optie. Je kunt een oude lening oversluiten en op die manier minder rente betalen als de huidige rentevoet lager is dan die jij betaalt. Let wel op dat je soms een boete betaalt als je een oude lening vervroegd aflost. Ook daarom is het zaak om bij het aangaan van een nieuwe lening altijd te kijken of tussentijds extra aflossen kosteloos mogelijk is.

Leen niet meer geld dan je nodig hebt

Leen voor je verbouwing nooit meer geld dan je nodig hebt. Als je geld leent door je hypotheek te
verhogen mag je het geld niet aan iets anders uitgeven. Doe je dat wel en komt de Belastingdienst
erachter dan mag je de rente van dat deel van de hypotheek niet meer aftrekken van de inkomstenbelasting. Je snijdt er dus alleen jezelf mee in de vingers. Zorg dat je financiële lasten beheersbaar en overzichtelijk blijven, dan is de kans op grote financiële problemen gelijk een stuk kleiner.

 

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit sponsor-artikel kunnen geen rechten worden ontleend.