Betonbielzen voor een optimale tuin

Betonbielzen zijn een veelzijdig product om zelf afscheidingen in de tuin te bewerkstelligen. Zo zijn betonbielzen uitermate goed bruikbaar om niveauverschil te maken, of voor het maken van mooie afscheidingswanden. Maar ook gewoon het aanleggen van een strak bloemperk is eenvoudig zelf te doen.

Ontdek hier de vele variaties die betonbielzen je bieden!

Diepteverschil creëren

Voor het aanleggen van een tuintrap zijn betonbielzen te gebruiken, die de basis voor traptrede’s vormen. Een trap hoeft niet uit veel delen te bestaan, want de meeste mensen willen slechts een klein diepte verschil in de tuin maken. Logisch. Zo kan een trap al uit slechts één of twee trede’s bestaan. En je maakt het eenvoudig zelf met behulp van betonbielzen: waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, toch?

Onderstaande foto laat betonnen U-delen zien als afscheidingswand, ook bekend als keerwand.

Betonnen tuintrap, bestaande uit betonbielzen
Betonnen tuintrap, bestaande uit betonbielzen. Foto: Betondingen

 

Afscheiding maken

Natuurlijk kun je nog veel meer handige dingen doen met betonbielzen. Zij kunnen een mooie afscheiding vormen tussen diverse plantenperken. Je plaatst zelf de bielzen daar waar deze nodig zijn. Gebruik voor het verplaatsen een steekkar of kruiwagen, want betonbielzen zijn erg zwaar.

Afscheiding van betonbielzen zijdelings.
Afscheiding van betonbielzen zijdelings. Foto: Betondingen

Laat betonbielzen altijd thuis bezorgen

Natuurlijk kun je betonnen producten vanuit de webshop thuis laten bezorgen; want let op, een gewone kleinere personenauto kan al snel te zwaar belast raken indien je een flinke stapel betonbielzen vanuit een bouwmarkt wilt meenemen. Je zult niet de eerste zijn die het gewicht onderschat namelijk. Dit kan desastreus voor de veringen en schokdempers van je auto zijn; en het in- en uitladen voor je rug.