Zo mooi zijn Betonnen Paalmutsen

Wie voor het eerst de term ‘betonnen paalmutsen’ hoort vraagt zich misschien wel af of dit hippe breisels zijn bedoeld als nieuwe muurtrend, maar nee: niets is minder waar!

Betonnen Paalmuts, mooi en nuttig

Een betonnen paalmuts kan een mooie betonnen bol of piramidevormig afdekking op een paal of muur zijn, meestal tref je ze aan bij oprijlanen en op gemetselde muren rond tuinen. De muur wordt niet alleen mooi afgewerkt dankzij een paalmuts, deze biedt de muur ook bescherming tegen neerslag, zodat er geen water of sneeuw op het muurtje blijft liggen. De paalmuts is dus naast sierlijk ook en vooral functioneel.

Muurafdekker, Paalmuts van beton
Muurafdekker, Paalmuts van beton. Foto: Betondingen

 

Op een paalmuts kun je tevens verlichting integreren, zoals mooie buitenlampen. Zo is de entree van je woning ook nog eens verlicht. Het is maar net waar je voor kiest. Er zijn vele type lampen mogelijk, van traditioneel landelijk, zoals hieronder te zien is, maar je kunt natuurlijk ook voor strakke, moderne verlichting gaan.

Betonnen Paalmuts met verlichting
Betonnen Paalmuts met verlichting. Foto: Betondingen

Een eenvoudige paalmuts is al vanaf € 20 verkrijgbaar. Voor een ruime keuze bezoek je de beton specialist, waar je tevens direct siergrind voor de oprijlaan kunt bestellen bijvoorbeeld, en alles is gewoon thuis te bezorgen.