Warm de winter door met een gezellig en warm interieur

De winter is begonnen en we zitten dus veel binnen. De verwarming wat hoger, ’s avonds de kaarsjes aan, de gordijnen dicht en gezellig cocoonen op de bank. Daar hoort een warme winterse sfeer in je interieur natuurlijk bij. Maar hoe kleed je je huis nou gezellig aan in warme winterse sferen? Wij geven je de tips.

Heerlijk onder een warme plaid op de bank

Zit je lekker op de bank televisie te kijken of een boek te lezen, dan kan je het van lang stil zitten wat kil krijgen. De oplossing is om een warme plaid over je heen te trekken. Neem een wollen exemplaar die houdt je altijd lekker warm. De plaids hebben meestal een standaardmaat waar je met gemak met z’n tweeën onder past. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ieder een eigen exemplaar. Het voordeel van het gebruik van plaids op je bank is dat mooie plaids je bank ook nog eens mooi en warm aankleden. Dus gebruik je ze niet, drapeer je plaids dan over de leuning van je bank. Uiteraard kies je een exemplaar die goed bij de kleur van je bank en de rest van je interieur past.

Mooi oranje plaid
Mooi oranje plaid. Foto: ‘Ookinhetpaars’.

Kies voor warme diepe kleuren en zachte materialen

Een goede bijdrage aan je winterse warme interieur is het gebruik van warme, diepe kleuren. Op dit moment zijn bordeauxrood, donkergroen en mosterdgeel de trend. Gaat het je te ver om je bank, gordijnen of muren aan te passen naar de nieuwe winterkleuren, ga dan voor kleur in de accessoires. Kies voor een paar mooie kaarsen, een nieuwe vaas en voor een set gezellige kussens op je bank. Kies je kussens in zachte materialen zoals wol of velours, om zo de winterse warmte nog meer te versterken.

Woontrend, blauwe kussens.
Woontrend, blauwe kussens. Foto: ‘Ookinhetpaars’.

Ook in de slaapkamer komt de warme winterse sfeer terug

De warme wintersfeer hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot je woonkamer. Ook in je slaapkamer kun je de warmte terug laten komen. Zeker fijn wat extra warmte voor de koude nachten die vast gaan komen. Zoals je wel weet, sliep men vroeger onder wollen dekens. Sinds het dekbed in onze slaapkamer is verschenen, raakten de dekens wat op de achtergrond. Maar mensen gingen de warmte en het prettige gebruik van wol toch missen. Wol is een natuurproduct en heeft de eigenschap dat het ademt. Daardoor heb je het onder wol wel behaaglijk warm, maar nooit te warm. Ga dus weer slapen onder wol of kies voor een wollen deken voor over je dekbed.

Prachtig wollen deken.
Prachtige wollen deken. Foto: ‘Ookinhetpaars’.

We hopen dat we je wat tips hebben kunnen geven om de warme wintersfeer in je interieur toe te gaan passen en zo de winter warm, gezellig en behaaglijk door te kunnen brengen.