Fabrikanten van klokken blijven vernieuwen

De klok is een onmisbaar onderdeel in elk interieur. Of het nu thuis is of op kantoor, vrijwel overal is wel een klok te vinden. Ondanks de concurrentie van nieuwere technologieën, zoals de mobiele telefoon en de smartwatch, is de klok nog steeds erg in trek en misschien wel populairder dan ooit. De fabrikanten van klokken hebben dan ook niet stilgezeten de afgelopen jaren en troefden elkaar af met steeds vernieuwende en verschillende soorten designs en stijlen. De populairste klok van allemaal blijft echter nog steeds de wandklok. Binnen dit segment zijn er wel duizenden verschillende soorten en maten klokken te vinden.

De wandklok is verreweg het populairste type klok

De wandklok heeft als voordeel dat deze erg makkelijk af te lezen is door het relatief grote oppervlak. Het is belangrijk dat voordat je een klok aanschaft je een aantal dingen in ogenschouw neemt. Welk type sfeer of setting wil jij in de ruimte creëren en waar precies wil je de klok ophangen? De positie van de klok is belangrijk om makkelijk de tijd vanaf te kunnen lezen, maar moet ook passend zijn bij de rest van het interieur. Vooral bij een wandklok is het goed om hier even een nachtje over te slapen, omdat er hierbij vaak geboord dient te worden en je niet onnodig gaten in de muur wil boren die je later dicht moet stoppen omdat je de klok bij nader inzien toch ergens anders wil ophangen.

De klok is een designartikel geworden

Je kan kiezen voor duizenden verschillende soorten stijlen klokken. Zo past bijvoorbeeld een klok met een glazen wijzerplaat vaak goed in een modern interieur met lichte kleuren, terwijl een donkere houten klok weer beter samengaat in een klassieke setting. Je kan ook verschillende componenten met elkaar combineren, zoals bijvoorbeeld een klok met dezelfde tinten of kleur als de vloer of een kast in de ruimte. Tegenwoordig is vrijwel alles mogelijk qua designs en kun je het zo gek niet bedenken qua vormen, maten en kleurgebruik. Erg populair momenteel zijn houten wandklokken en industriële wandklokken. De klok is dan ook allang niet meer alleen bedoeld om de tijd vanaf te lezen, maar is een volwaardig designartikel geworden.