Grootse plannen voor je tuin? Klussen die je niet zelf kan doen

Als je je tuin een complete make-over wilt geven, dan kan de verleiding groot zijn om je schep en kruiwagen te pakken en aan de slag te gaan. Het valt echter zeer aan te bevelen om eerst goed in kaart te brengen wat er precies moet gaan gebeuren, en of je dit wel allemaal zelf kan. Zeker als er flink gegraven moet worden kom je met je schep meestal niet zo ver.

 

Wat wil je precies?

 

Een tuin opnieuw inrichten, dat doen de meeste mensen niet zo vaak. Over het algemeen hebben we allemaal best ideeën van hoe het eindresultaat zou moeten worden, maar hoe we dit precies kunnen bereiken, dat is de grote vraag.

 

Belangrijk is om je huidige tuin eerst in kaart te brengen. Ben je een compleet nieuwe woning betrokken? Dan is de tuin als een blanco canvas, en kun je er echt alle kanten mee op. Dat kan fijn zijn, maar om een tuin helemaal vanaf de basis op een goede manier aan te leggen heb je vaak wel wat hulp nodig. Want hoe benut je de ruimte het best? Wat is de beste plek om beplanting te plaatsen, en welke tegels passen bij je tuin? Alhoewel je het natuurlijk zelf kan, loont het vaak de moeite om een hovenier in te schakelen om te helpen je tuin vorm te geven. Deze denkt gegarandeerd aan allerlei zaken waar jij pas aan zou denken als je al halverwege, of zelfs al klaar bent.

 

Ook als je ervoor kiest om de tuin volledig te betegelen kan wat hulp noodzakelijk zijn. Niet alleen is tegelen behoorlijk zwaar, goed tegelen is ook een kunst op zich. De bodem moet op de juiste manier worden voorbereid bijvoorbeeld, om te voorkomen dat de tegels al snel schots en scheef liggen of verzakken. Daarnaast heeft een hovenier vaak de beschikking over professioneel materiaal, terwijl jij alleen met je rubber hamer in de weer bent.

 

Een bestaande tuin leeghalen: een hele klus

 

Heb je al een ingerichte tuin, maar wil je hem volledig leeghalen en alles opnieuw doen? Ook dan is wat hulp bepaald niet overbodig. Zeker beplanting die al langere tijd in je tuin staat krijg je niet zomaar weg, daar heb je al snel een graafmachine voor nodig. Deze zelf huren en besturen is over het algemeen geen aanrader, laat dit liever aan de expert over. Deze zal kiezen voor goed materiaal van bijvoorbeeld Volvo equipment, en de klus een stuk sneller en veiliger klaren dan jij.

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.