Waarom zou ik een lekkage serieus moeten nemen?

Gevolgen lekkage
Gevolgen van lekkage

Een klein en onschuldig lekkage, kan als niet tijdig aangepakt wordt rampzalige gevolgen hebben. Misschien heb je een hekel aan het idee om loodgietersbedrijven te bellen, maar één ding over waterlekken is dat ze zichzelf niet verhelpen. Ze worden met de tijd alleen maar erger als ze niet correct worden gerepareerd. Je kunt ook in de verleiding komen om een doe-het-zelf-oplossing te proberen – onthoudt gewoon dat het veel werk en kennis vereist en vergeet de schade niet die je zou kunnen oplopen als het misgaat.

Wat zijn de gevolgen van lekkages?

Beschadigde muur

De leidingen leidingsysteem lopen door de muren – een pijpbreuk of zelfs een klein lek kan het gipsplaat bevochtigen of volledig vernietigen. Duidelijke tekenen hiervan zijn vochtige of doorweekte vlekken op je muren die uit het niets verschijnen. Als je een natte plek op je muur ziet opduiken, bel meteen de loodgieter om het te bekijken, voordat de muur in elkaar zakt.

Hoge waterrekening

De waterrekening wordt hoog, omdat je betaald voor water dat je niet hebt gebruikt. Lekkend water, of het nu een beetje of veel is, je moet er toch voor betalen. Een hoge waterrekening is ook een indicatie dat er een lekkage is jouw systeem is.

Gezondheidsrisico’s

In de meeste omstandigheden is het niet zozeer het lek zelf dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en jouw gezin, maar de schimmel en materiële schade die lekken veroorzaken. Deze problemen kunnen zich ongezien in de structuur en funderingen van jouw huis ontwikkelen en worden mogelijk pas ontdekt nadat ze schadelijke ziekten of dure schade hebben veroorzaakt. Bovendien kan stilstaand water ongelukken veroorzaken of ongewenste insecten en bacteriën in jouw huis of kantoor laten broeden. Deze potentiële problemen kunnen allemaal worden vermeden door een ervaren professional te laten kijken naar jouw lekkende kranen of leidingen wanneer je ze voor het eerst opmerkt.

Structurele schade

De meeste materialen in een typisch huis doen het niet goed bij blootstelling aan vocht. Blootstelling aan water kan verf afbladderen, metaal aantasten, houtrot veroorzaken en in het algemeen andere materialen aantasten. Bovendien, als de lekken uit het zicht zijn, kan de schade zich voordoen en zich lange tijd verspreiden voordat je het opmerkt.

Ongedierte

Plagen worden meestal aangetrokken door vochtige plaatsen. Het vocht verzacht de materialen die het ongedierte kan eten of ingraven. Je zult dus snel te maken krijgen met ongedierte als je huis lijdt aan verborgen waterlekken.

Hoe ontstaan waterlekken?

Waterlekken ontstaan niet zomaar. Enkele oorzaken voor waterlekken zijn een te hogedruk, slechte installatie van het sanitair, corrosie, vriestemperaturen en een verouderd sanitairsysteem. Laat een loodgieter de oorzaak opzoeken en een oplossen voor je bedenken.

Hoe kan je het lek verhelpen?

Hoewel een lekkende kraan misschien een klein probleem lijkt, kan het bijdragen aan veel grotere problemen als het onbeheerd wordt achtergelaten. Het wordt aangeraden om het professioneel op te lossen en deze problemen vóór de start te verhelpen. Bel de loodgieter voor professionele hulp. De loodgieter is gespecialiseerd in het opsporen en verhelpen van lekkages. Hopelijk ondervindt jouw huis niet snel verborgen lekken in de leidingen, maar indien iets verdacht is, dan weet je dat je de loodgieter meteen moet bellen.

 

–advertorial–