3D tuinontwerpen van Aardoom Hoveniers

Onlangs was onze redactie op bezoek bij Aardoom hoveniers in Ridderkerk. We kregen op kantoor een presentatie over 3D tuinontwerpen. Toen we weer in de auto naar huis reden waren we erg enthousiast geworden over het werk dat Aardoom verricht. Daarom hebben we besloten om onze lezers via dit blogartikel te vertellen over de voordelen van een 3D tuinontwerp. Wanneer je daarvan op de hoogte bent neem je namelijk nooit meer genoegen met een schets op papier!

Voordelen van 3D tuinontwerpen

Met een tuinontwerp in 3D krijg je een beter beeld van hoe je tuin er straks komt uit te zien, dan wanneer je een schets op papier laat maken. De kans op een teleurstelling is daardoor nihil. Bovendien zagen we bij Aardoom Hoveniers dat het tegenwoordig mogelijk is om via een video door het 3D tuinontwerp te ‘lopen’. Zo kun je daadwerkelijk voelen of je je prettig voelt in je toekomstige tuin.

Bovendien kun je ook gelijk het totaalplaatje zien, dus hoe de tuin en je huis als één geheel ogen. Je ziet ook of er voldoende ruimte is voor een tuinset en of de kinderen genoeg ruimte hebben om te kunnen spelen.

De voordelen van een tuin laten ontwerpen

Naast de professionele 3D tuinontwerpen die hoveniersbedrijven voor je kunnen maken, zijn er ook tal van gratis online programma’s te vinden waarmee je eigen tuin kunt ontwerpen.

Het nadeel van dergelijke programma’s is dat ze niet allemaal 3D vormgeving ondersteunen en minder functionaliteiten hebben dan een professioneel ontwerpprogramma.

Bovendien ontbreekt het de meeste mensen aan kennis om zelf een goed tuinontwerp te kunnen maken. Want kun je bijvoorbeeld de volgende vragen voor jezelf beantwoorden:

Welke combinatie van planten is het beste, zodat je in de zomer, het voorjaar en in de winter een mooie tuin hebt?
Welke beplanting is giftig en kan daarom gevaarlijk zijn voor huisdieren en kleine kinderen?
Hoe zorg je ervoor dat bij een flinke regenbui de tuin niet blank komt te staan?
Hoe zorg je ervoor dat je tuin diervriendelijk is? Hiermee bedoelen we: een fijne plek voor wilde dieren zoals vlinders, egels en bijen. Dergelijke dieren hebben namelijk steeds meer moeite om te overleven doordat tuinen niet langer op hen zijn afgestemd.

Allemaal vragen waarop de meeste mensen niet zomaar een pasklaar antwoord hebben. En dat is ook niet erg, want het ontwerpen van een tuin waarbij rekening wordt gehouden met dit soort vragen is namelijk vakwerk. Het is niet voor niets dat hoveniers opleidingen volgen om hun werk goed te kunnen doen.

3D tuinontwerp laten maken

Ben je overtuigd van de voordelen van een 3D tuinontwerp en wil je graag een hovenier inschakelen om een ontwerp voor jouw nieuwe tuin te laten maken? Neem dan contact op met Aardoom Hoveniers. Hoewel het werkgebied met name uit de regio Drechtsteden bestaat, is Aardoom Hoveniers ook regelmatig buiten deze regio’s te vinden. Zo is Aardoom een bekend hoveniersbedrijf in Rotterdam.

Meer weten over het laten maken van een 3D tuinontwerp? Bezoek dan de website van Aardoom Hoveniers: https://www.aardoomhoveniers.nl/dienst/tuinontwerper/
Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.