Het kiezen van de juiste vloer voor je woning

Ben je onlangs in het bezit gekomen van een nieuwe woning en wil je het interieur waaronder de vloer compleet veranderen? Het veranderen van de vloer is niet iets waar je gemakkelijk een keuze in kunt maken. In dit artikel bespreekt Cibo Vloeren een aantal verschillende type vloeren.

Juiste sfeer in huis bepalen

Welk type vloer je uiteindelijk ook kiest, het is in eerste instantie altijd belangrijk de juiste interieurstijl te bepalen. Binnen deze stijl kun je vervolgens op zoek naar de juiste kleuren bij het type vloer wat je wilt. Voor vrijwel elk type vloer zijn er voldoende mogelijkheden binnen een bepaalde interieurstijl.

PVC vloeren

Een PVC vloeren is kunststoffen vloer met alle voordelen die het met zich meebrengt. Zo is een PVC vloer zeer vochtbestendig en beschikt het over een zeer hoge slijtvastheid, waardoor dit een zeer duurzame vloer betreft. In vergelijking met een houten vloer of laminaat maakt dit type vloer ook het minste geluid wanneer je erover loopt.

Houten vloeren

Wil je een warme en luxe uitstraling creëren in je woning? Het plaatsen van een houten vloer in je woning kan hier dan aan bijdragen. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat een houten vloer goed onderhouden dient te worden. Na verloop van tijd zul je uiteraard wel wat gebruikssporen zien, maar mits deze goed onderhouden is zal dit juist vreemd genoeg alleen maar mooier worden.

Laminaat vloeren

Een laminaat vloer is in behoorlijk wat verschillende stijlen verkrijgbaar. Laminaat vloer ligt qua uiterlijk heel dicht bij een houten vloeren en is hierdoor soms ook nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ben je ook van plan om de vloer zelf te gaan leggen? Ook dat kan een keuze zijn om te kiezen voor laminaat gezien deze vloer zeer gemakkelijk is aan te leggen. Het belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een laminaat vloeren is de dikte van deze vloer. Hoe dikker de vloer namelijk is hoe langer de vloer mee zal gaan en ook hoe minder geluid de vloer hierdoor zal maken.

Bezoek een showroom

Als je eenmaal de juiste sfeer bepaald hebt voor in huis kun je dit meenemen in de showroom verschillende vloeren bekijken die hierbij passen. Van afstand is het vaak erg lastig te bepalen welke vloer het beste past. Door een bezoek te brengen aan een showroom heb je hier dus een beter beeld bij en kun je ook direct je laten adviseren.