Verschillende manieren om je woning te verkopen

Er kunnen verschillende reden ten grondslag liggen waarom je een woning wilt verkopen. Wil je een grotere woning kopen, heb je geldproblemen of heb je een woning geërfd. Het verkopen van de woning kan echter op verschillende manieren. We geven je in dit artikel de meest bekende manieren voor het verkopen van een huis.

Huis verkopen met behulp van een verkoopmakelaar

Dit is de keuze die het grootste gedeelte van alle verkopende partijen neemt. De reden die daarachter zit is vaak dat men zelf niet al te veel tijd en moeite in de promotie wil of kan steken. In dit geval kiest men dus voor een verkoopmakelaar en die behartigt dus de belangen voor je in ruil voor een percentage van de verkoopprijs.

Huis verkopen aan particulieren zonder makelaar

Een veelvoorkomende redenen om niet met een verkoopmakelaar in zee te gaan zijn de bijkomende makelaarskosten. Vooral als jijzelf een vlotte babbel hebt en je al meer over het huis weet dan de makelaar kan dit ook een bijkomende reden zijn om de woning te voorkomen zonder een verkoopmakelaar. Heb je bijvoorbeeld al potentiële kopers en willen ze jou vraagprijs betalen, dan is er geen reden meer dit uit te besteden aan een verkoopmakelaar en hier vervolgens nog geld voor te betalen. Het is hierbij wel belangrijk je goed te verdiepen in de juridische zaken rondom de verkoop van de woning.

Woning verkopen aan een vastgoedhandelaar

Bij het verkopen van hun woning denken de meeste mensen dit te doen aan particulieren. Het is echter ook mogelijk om de woning aan een vastgoedhandelaar te verkopen. Deze kopen het huis direct bij jou en knappen de woning vervolgens op om deze vervolgens weer te verkopen. Wanneer je geen trek hebt om je huis naar een makelaar te gaan is het direct verkopen van je huis aan Bagro Vastgoed ook een mogelijkheid.

Het enige wat je hoeft te doen is contact op te nemen met de vastgoedhandelaar. Deze komen dan vervolgens je huis bekijken en inspecteren. Direct daarna komen ze met een bod. Na het accepteren van het bod kan de gehele verkoop binnen enkele dagen worden afgerond. Is de reden dat je de woning wilt verkopen omdat je vooral financieel krap zit? Dan kun je bij de vastgoedhandelaar vragen of er ook een mogelijkheid is de woning eerst te verkopen en daarna terug te huren.