Overlast van muggen, zo handig is een klamboe

Sinds enkele jaren lijken de zomers warmer en langer dan ooit. Dit betekent ook: opnieuw langdurig overlast van insecten, en dan met name van muggen en vliegen.

Horren een te grote investering?

Het laten plaatsen van horren is helaas niet echt voordelig. Gelukkig bestaan er zeer goede alternatieven, zoals vliegengaas. Dit gaas is via klittenband meer dan uitstekend zelf te plaatsen. Vliegengaas knipt u eerst zelf op maat. Vervolgens bevestigt u het klittenband in een rechte lijn langs de raamkozijnen, u bevestigt hierna het vliegengaas op het klittenband. Vervolgens plakt u hierover nog een strook klittenband, waardoor het vliegengaas extra stevig bevestigd is. Op deze wijze houdt u muggen en vliegen buitenshuis.

Werkt een klamboe echt?

Grote klamboe. Foto: Vliegenvangers.nl
Grote klamboe. Foto: Vliegenvangers.nl

Klamboe’s zijn in verschillende maten verkrijgbaar, van 1-persoonsklamboe’s tot die voor 2 personen. Ja, klamboe’s zijn zeer effectief. In tropische landen, waar lang niet iedereen een airco kan betalen, worden klamboe’s massaal gebruikt. Misschien hebt u wel eens een verre reis gemaakt, waarbij u zelf ook onder een klamboe sliep.

Klamboe’s houden muggen daadwerkelijk tegen. Bevestigt u de klamboe op correcte wijze, dan hoeft u niet bang te zijn dat u verstrikt raakt in de klamboe ’s nachts. De klamboe valt netjes rondom uw bed in dat geval.