Verras je interieur met unieke 3d-geprinte items

Ben je op zoek naar dat ene exclusieve meubelstuk dat jouw inrichting compleet maakt? Heb je precies in je gedachten welk accessoire jouw interieur moet hebben, maar kun je het nergens vinden? En weet je niet eens of zoiets wel bestaat? De nieuwste trend op het gebied van woningdecoratie is 3d printen. Met deze technologie is het mogelijk om items aan je inrichting toe te voegen die precies aan jouw wensen voldoen.

3d printen wordt al veel gebruikt in de industriële sector, maar het vindt nu ook steeds vaker zijn weg richting de binnenhuisarchitectuur en woningdecoratie. Zo zijn er voorbeelden te vinden van prachtige stoelen, lampen, klokken, vazen, kranen en zelfs deurhendels. Allemaal gemaakt met een 3d printer.

Metaal 3d printen

Maar hoe werkt dat 3d printen nu precies? Simpel gezegd: er wordt van een digitaal bestand een driedimensionaal voorwerp gemaakt. Dat gaat laagje voor laagje. Een 3d printer kan objecten maken van verschillende materialen waaronder plastic en metaal. Vooral metaal 3d printen is momenteel sterk in opkomst.

Door de komst van het 3d printen is het voor interieurontwerpers mogelijk zich steeds meer te richten op maatwerk. Stel je voor: je bent niet meer geheel afhankelijk van wat er op de markt verkrijgbaar is. Je kunt vrijwel elk idee omzetten of laten omzetten in een 3-dimensionaal ontwerp. Dat ontwerp kun je dan dankzij een platform zoals 3dHubs, laten 3d printen tot een echt voorwerp.

Denk bijvoorbeeld aan unieke muurdecoratie van letters of in de vorm van moderne, geometrische figuren. Je kunt via online 3d printen waanzinnige wand accessoires laten maken die uit de muur lijken te komen. Zoals een leeuwenhoofd van metaal.

Meubels via de 3d printer

Het is zélfs al mogelijk om door middel van 3d printen meubels te creëren. Denk aan een kast bijvoorbeeld die opgebouwd is uit kubussen of cilinders. Of een tafel met poten van honingraat motief. Door de mogelijkheden die online 3d printen nu al biedt, weten binnenhuis architecten en interieurdesigners dat in de (nabije) toekomst een hele inrichting op maat gemaakt kan worden.

Om een digitaal ontwerp daadwerkelijk door een 3d printer te kunnen laten ‘lezen’, heb je een 3-dimensionale tekening nodig. Als je handig bent met computers en creatief, dan kun je met speciale software kun je zelf een eind komen. Maar er zijn ook bedrijven die het voor je kunnen ontwerpen. En met de komst van een platform zoals 3dHubs is online 3d printen toegankelijk voor iedereen.

3d Printen met 3dHubs

3dHubs is een toonaangevend op het gebied van online 3d printen. Je kunt er meteen je ontwerp uploaden waarna je een offerte ontvangt. Jouw project kan snel in productie worden genomen omdat het bedrijf werkt met diverse aanbieders. Zo heeft 3dHubs een oneindige capaciteit voor online metaal 3d printen.