Twee zomertips voor jouw woning en tuin

De zomer van het jaar 2020 gaat flink afwijken qua doen en laten ten opzichte van eerdere zomerperiodes. Over de gehele wereld zijn mensen in de ban van het corona virus en dat zorgt voor andere behoeftes. Niet alleen vakanties worden massaal gecanceld, maar ook feesten zoals Hemelvaartsdag, Pinksteren en het Suikerfeest krijgen een andere betekenis. Deze heftige gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven om de ziekhuizen in Nederland te helpen.

Desalniettemin leidt dit ook weer tot situaties. Mensen die thuis zitten gaan namelijk hun tijd anders invullen. Zo gaan ze hun woning en tuin bijvoorbeeld verbouwen, klussen en pimpen. In deze blog geven wij twee simpele tips die jij kunt gebruiken om jouw woning/tuin zomer klaar te maken!

 

Verkoeling op het terras

De warme lente- en zomerdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel buiten zitten. Nu de terrassen gesloten zijn is het tijd om te kijken naar alternatieven. Een mooie tuinset gecombineerd met een kwalitatieve vuurkorf zorgt al snel voor een gezellige en knusse sfeer. Maar tijdens de warme zomerdagen is het juiste overdag bijna niet uit te houden door de hoge temperaturen. Een parasol is geen oplossing omdat dit zorgt voor een broeierig effect. Onze eerste tip is dan ook terrasverkoeling! Hiermee bedoelen wij een terras vernevelaar. Deze systemen zorgen er namelijk voor dat jij ook overdag optimaal kunt genieten van de zon. Wist je dat een terraskoeler namelijk tot wel zeven graden extra verkoeling kan bieden.

 

Gemakkelijk besparen met zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen zou een zeer verstandige zet zijn. Dit is dan ook niet voor niets onze tweede tip. Tijdens de warme zomerdagen schijnt de zon namelijk urenlang. Dit betekent dat jij veel zou kunnen besparen op jouw energierekening. Als particulier kun je daarnaast ook de btw terugvragen op zonnepanelen. Nu hoor ik je denken, kan ik btw terugvragen dan als particulier?

Ja dit kan! Een goed voorbeeld van een bedrijf die jou hierbij kan helpen is Zonnebtwterug.nl. Deze mensen weten namelijk precies wat jij moet doen om de btw terug te krijgen. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en neem eens een kijkje!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sanneb Bosma), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.