Binnenkort verhuizen? Lees deze tips!

Bij de verhuizing naar een nieuwe woning komt vaak veel meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Er moet een verhuisbedrijf worden ingeschakeld of een verhuiswagen gehuurd worden, het is belangrijk om voldoende verhuisdozen te bestellen, enzovoorts. In dit artikel zetten we verschillende tips op een rijtje, die je helpen bij een vlekkeloze verhuizing. Heb je bijvoorbeeld ook al nagedacht over hetgeen je met de overgebleven meubels doet? Het kan verstandig zijn om een tijdelijke opslagruimte te huren. Zo hoef je de overgebleven meubels niet overhaast te verkopen, maar kun je dit in alle rust doen na de
verhuizing.

Nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen bij een verhuizing

Het is aan te raden om de verhuizing naar een nieuw huis te combineren met het verbeteren van de inbraakbeveiliging. Er kunnen oude sleutels rondzwerven, die de vorige bewoners verloren of vergeten zijn. Door de sloten te vervangen zorg je er niet alleen voor dat je woningbeveiliging verbeterd wordt. Ook verzekert het je ervan, dat jullie de enige zijn met de sleutel van de woning. Wel zo’n fijne gedachte!

Tip: naast het vervangen van de sloten, kan het slim zijn om een alarm te installeren. Lees hier meer over de mogelijkheden die je hier tegenwoordig in hebt.

Begin op tijd met het inpakken van de verhuisdozen

Er is niets vervelender dan het overhaast moeten inpakken van verhuisdozen. Je doet er daarom verstandig aan, om hier ruim voor de verhuizing mee te beginnen. De laatste dagen komen er immers altijd zaken op je pad, die je vooraf niet verwacht of bedacht had. Door vroegtijdig te beginnen kun je de inboedel direct opruimen en schoonmaken. Welke spullen neem je mee? Van welke spullen weet je nu al, dat je ze in je nieuwe woning niet meer zal gebruiken? Enzovoorts.