Veel voorkomende problemen bij een oud huis

Oude, authentieke woningen vallen bij veel mensen in de smaak. Ze hebben niet de moderne uitstraling van woningen die tegenwoordig in veel projecten worden gebouwd en beschikken daarbij over een unieke indeling. Toch zitten er aan de investering in een oud huis ook verschillende nadelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat kozijnen vaak nog van hout zijn. Evenals dat er in een oude woning veel gas verbruikt wordt, terwijl dit ten opzichte van elektriciteit steeds duurder wordt. In het bijzonder wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen op het dak van je woning! Dit artikel zet de veel voorkomende problemen bij oude huizen op een rijtje.

Verstoppingen in de afvoerleidingen

Een van de meest voorkomende problemen bij een oud huis zijn verstoppingen in de afvoerleidingen. Verstoppingen ontstaan door restafval wat zich ophoopt in de leidingen en er vervolgens voor zorgt dat water steeds moeizamer kan worden afgevoerd. In het ergste geval stroomt een toilet of douchebak over. Een loodgieter kan voor een oplossing zorgen, waarover je op deze website meer informatie leest.

Rottende plekken in het hout

Wanneer houten kozijnen niet goed onderhouden worden, kan het houtwerk gaan rotten. Het is voor veel huishoudens een van de belangrijkste redenen om over te stappen op kozijnen van kunststof. Zelf houtrot verhelpen blijkt vaak erg lastig te zijn, waardoor de hulp van een timmerman noodzakelijk is.

Vochtplekken op muren in een oud huis

Een loodgieter helpt niet alleen bij het verhelpen van een verstopte afvoer. Ook bij vochtplekken op muren of plafonds kan een loodgieter hulp bieden. Dergelijke vochtplekken zijn vaak het gevolg van lekkende leidingen. Mogelijk is er sprake van erosie of zijn de leidingen in het verleden niet goed aangelegd. Daarbij kunnen vochtplekken veroorzaakt worden door een poreuze buitenmuur. In dat geval is het drogen en impregneren van de muur noodzakelijk.