Veelgemaakte fouten tijdens een verbouwing

Bij een verbouwing in huis is het belangrijk om vooraf de nodige voorbereidingen te treffen. Het voorkomt dat er tijdens of na de verbouwing complicaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding. Iets wat grote gevolgen kan hebben! Het vocht wat uit de leidingen sijpelt trekt bijvoorbeeld in de vloer of muur van je woning, waar het voor gele vochtplekken zorgt. In veel gevallen moet een vloer opnieuw gelegd worden om de schade te kunnen herstellen. Er zijn meer problemen die op kunnen treden na een verbouwing in huis. In dit artikel lees je er meer over.

Grijp de verbouwing aan voor een verbeterde beveiliging

Het verbouwen van je woning is een ideaal moment om de beveiliging in huis te verbeteren. Laat bijvoorbeeld een nieuwe deur plaatsen en combineer dit met het vernieuwen van de sloten. Ook kun je het huis voorzien van andere vormen van inbraakpreventie, zoals magneetcontacten en beveiligingscamera’s. Hier lees je meer over het beveiligen van een woning.

Tip: laat je vooraf adviseren door een erkende slotenmaker. Zo weet je precies welke vormen van inbraakpreventie voor jouw woning interessant zijn!

Schakel de juiste mensen in bij een verbouwing

Eerder beschreven we al dat er lekkages kunnen ontstaan tijdens de verbouwing. Om de kans op dergelijke complicaties te verkleinen, is het belangrijk om de juiste mensen in te schakelen. Kies bijvoorbeeld altijd voor de hulp van een loodgieter, wanneer er leidingen gelegd moeten worden. Schakel daarbij een elektricien in om het elektrawerk uit te laten voeren. Dit kan bestaan uit het leggen van nieuwe elektriciteitskabels, maar bijvoorbeeld ook uit het uitbreiden van de groepenkast in huis. Een uitbreiding kan noodzakelijk zijn bij een aanbouw aan je woning. Breid je de groepenkast niet uit, dan resulteert dat mogelijk in een overbelasting van het stroomnet in huis en daarmee tot een stroomstoring.