Hoe kies ik de juiste plavuizen?

Het kiezen van de juiste plavuizen voor in huis kan soms nog best lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten vloertegels waar je een keuze uit hebt voor in je huis. Vooral badkamertegels zijn de meest gekochte plavuizen binnen een woning. Alleen eigenlijk kun je overal in huis wel plavuizen hebben.

Want ook in de woonkamer kun je plavuizen plaatsen, maar dan bijvoorbeeld in een mooie houtlook. Dat een warme sfeer geeft. De keuze van plavuizen is reuze en dat kan het soms lastig maken om een geschikte plavuis te vinden. In deze blog leggen we uit hoe je plavuizen kiest voor je woning.

Lees hieronder snel onze handige tips!

Praktisch kiezen

Belangrijk voor het kiezen van plavuizen is om te kijken naar wat is momenteel handig en haalbaar. Zijn er jonge kinderen in het gezin of een huisdier? Dan is het handig om te kiezen voor praktische plavuizen. Vloertegels zijn namelijk bijzonder geschikt voor kinderen en ook dieren. Ze zijn makkelijk schoon te maken en ook onderhoudsvriendelijk. Een ideale, praktische oplossing voor huishoudens waar geknoeid mag worden!

Maar ook zijn plavuizen erg geschikt voor in de woonkamer. Vooral in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming. Tegels geleiden namelijk erg goed de warmte, waardoor ze een perfecte combinatie zijn met vloerverwarming. Lekker op blote voeten lopen in huis en dat over een lekkere warme vloer.

Plavuizen zijn geschikt voor diverse ruimtes

Een plek in huis waar eigenlijk altijd plavuizen te vinden zijn is in de badkamer. Een badkamer bestaat bijna altijd uit badkamervloertegels en wandtegels. De keuze voor tegels in een badkamer is namelijk best logisch. Wanneer je kiest voor plavuizen in de badkamer dan kies je voor slijtvaste tegels. Ze hebben een lange levensduur en zijn erg gemakkelijk te onderhouden. Dat is natuurlijk superfijn voor in een badkamer.

Uiteraard zijn er verschillende soorten en afmetingen plavuizen. Het is ook leuk om dit op een goede manier te combineren met badkamertegeltjes. Niet alleen in de badkamer zij plavuizen geschikt, maar ook in de keuken worden plavuizen vaak gekozen als vloertegel. Eigenlijk precies om dezelfde redenen als bij de badkamer. Slijtvast en makkelijk te onderhouden. Twee ruimtes in huis waar dat ook van belang is.

Sfeer bepalen

Vaak denken mensen dat plavuizen kil en koud zijn, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. De combinatie van plavuizen en de meubelen is namelijk erg belangrijk voor de sfeer. Werk daarom ook met passende meubelen die een sfeervolle uitstraling hebben. Pas die sfeervolle touch ook toe op de muren met een kleurtje. De plavuizen komen dan namelijk mooi uit. Ook de kleur van de plavuizen is van belang voor een sfeervolle uitstraling.

Bedenk van te voren daarom goed wat u graag wilt en vraag een bedrijf eventueel om advies en tips.