Populaire badkamerstijlen

De stijl in de badkamer bepaalt de sfeer in de badkamer. Deze is dus erg belangrijk. Zo zijn er landelijke, industriële of moderne badkamerstijlen. Je kan ook gaan voor een combinatie van stijlen, een zogenaamde designbadkamer. De badkamer wordt steeds belangrijker in het huis. Het is een plek om te ontspannen en om een momentje voor jezelf te nemen. Een badkamer waar jij je fijn invoelt is dan ook belangrijk om tot rust te komen en te genieten. Kies daarom de juiste stijl!

Moderne badkamer

In een moderne badkamer zien we rechte lijnen en minimalistische elementen terugkomen. Dit zie je snel terug in de kleuren. Je zal geen opvallende tinten en kleuren tegenkomen in een moderne badkamer. Rustige kleuren voeren de boventoon. Denk aan zwart, wit en grijstinten. Dit zie je terug in de vloer- en wandtegels, in de badkamermeubelen en in de douchewand. We zien steeds meer variaties komen in de douchewand. Denk aan het frame van de douchewand. Deze is in meerdere kleuren te verkrijgbaar. Ook het glas van de douchewand kent variaties bijvoorbeeld rookglas.

Het lijkt een kille bedoeling maar door gebruik van accessoires creëer je warmte in de badkamer. Denk aan handdoeken en het gebruik van warm licht.

Landelijke badkamer

Een landelijke badkamer doet je al snel denken aan een gezellige boerderij op het platteland. Dit komt met name doordat er gebruikgemaakt wordt van natuurlijke materialen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een eiken badkamermeubel. Dit hoeft niet echt eiken te zijn. Steenlook of houtlook tegels als vloertegels of wandtegels. Houtlook tegels wordt ook wel keramisch parket genoemd. Je ziet met name warme kleuren zoals aardetinten en crème wit, die mooi aansluiten bij de natuurlijke materialen. Zo ontstaat er een knusse sfeer in de badkamer.

Designbadkamer

Een designbadkamer combineert meerdere stijlen tot één. Wanneer je niet kan kiezen uit meerdere ontwerpen en kleuren dan kan je hiervoor kiezen. Vrijwel alles valt te combineren. Deze stijl lijkt veel op de moderne badkamer stijl. Ook hier staat minimalisme centraal samen met de kleuren zwart en wit. Er is ruimte om unieke elementen hier aan toe te voegen. Zoals een unieke tegel of een wand met de kleur blauw. Deze stijl kan je heel goed aanpassen aan je persoonlijkheid.

Betonlook badkamer

In de betonlook badkamer wordt er veel gebruik gemaakt van beton of betonlook. Dit zal je terugzien in de wand- en vloertegels. Betonlook is donker van kleur en dit wordt gecombineerd met badkamermeubels en accessoires in lichte kleuren zoals wit. Wanneer dit goed wordt uitgevoerd zorgt dit voor een prachtig contrast.

Industriële badkamer

De stijl ‘industrieel’ zien we terug in veel ruimtes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van donkere kleuren en robuuste materialen. Zo zie je materialen als beton, hout en metaal terugkomen. Op de wand kan je kiezen voor betonlook tegels. Gebruik eiken-look in de badkamermeubelen. Plaatst zwarte kranen in de douche en als wastafelkraan. Met name zwart wordt veel gebruikt in de industriële badkamer.

Denk goed na over de stijl van de badkamer. Je kan alle kanten op maar het is belangrijk dat deze aansluit op jouw persoonlijke voorkeur.