Verbouwen? Huur een bouwafval container!

verbouwen bouwafval container
Foto: M. Silvestre

Een verbouwing brengt altijd meer puin- en sloopafval met zich mee dan dat je op voorhand zou denken. Daarom is het bij het plannen van een verbouwing belangrijk om na te denken over wat je wilt gaan doen met het bouw- en sloopafval. Je kan ervoor kiezen om dit zelf af te voeren, maar ook een bouwcontainer is een interessante optie. Lees in dit artikel ons advies!

Bouwafval: zelf afvoeren of een bouwcontainer?

In elke gemeente is er wel een vuilstort te vinden waar je naartoe kunt gaan om je bouwafval van een verbouwing af te voeren. Vaak betaal je hiervoor een kleine vergoeding en dien je rekening te houden met een maximaal aantal kuub afval dat je mag afvoeren. Verder is het zelf afvoeren een tijdrovende klus. Zeker tijdens een verbouwing is dit vaak niet waarop je zit te wachten, daarom is een bouwafval container huren een verstandige optie. Na het bestellen van een bouwcontainer wordt deze voor de deur afgeleverd, vervolgens kan je tijden het verbouwen direct het bouwafval in de container gooien. Zo zorg je ervoor dat er geen puin en ander sloopafval rondslingert wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Na de verbouwing wordt de bouwcontainer opgehaald en zorgt het bedrijf in kwestie voor een juiste afvalverwerking. Via Puincontainershop.nl kan je eenvoudig een bouwcontainer huren. Wel is het belangrijk om van te voren goed na te denken over de verschillende soorten afval dat je wilt afvoeren. 

Welk afval is toegestaan in een bouwcontainer?

Een bouwafval container mag gebruikt worden voor verschillende soorten afval, echter zijn er ook een aantal afvalsoorten die absoluut niet in de container mogen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van welk afval is toegestaan in een bouwafval container:

 

    • Metselwerkpuin
    • Gipsbeton
    • Gasbeton
    • Glas
    • Betonpuin
    • Tapijt
    • A- en B hout
    • Isolatiematerialen
    • Kunststoffen
    • Papier en karton
    • Folie
    • Ferro en non-ferro metalen
    • Restant bouwmaterialen