Koele woonkamer met dubbele tuindeuren

Is uw slaapkamer gesitueerd op het oosten, dan is het een veelvoorkomend probleem dat ’s ochtends de zon door de gordijnen heen in uw gezicht schijnt. Herkenbaar?

Zowel binnen- als buiten zonwering vormt hiervoor de meest adequate oplossing. Bij binnenzonwering kunt u bijvoorbeeld denken aan shutters of rolgordijnen, die zorgdragen dat er nagenoeg geen licht meer binnenkomt.

Natuurlijk is zonwering in tal van situaties nuttig, al is het alleen maar om de temperatuur binnenshuis te temperen.

Voordeel van buitenzonwering

Bij buitenzonwering kunt u denken aan rolluiken en de screens. Doordat deze buitenshuis gesitueerd zijn houdt u binnenshuis ruimte over voor eigen verkozen raamdecoratie. Een nadeel van buitenzonwering is dat het vies kan worden en sneller kapot kan gaan bij producten als screens. Dit wordt vaak verholpen door een stevig, maar flexibel materiaal te gebruiken.

Een groot voordeel echter van rolluiken is dat deze het voor inbrekers een stuk lastiger maken om binnen te komen. Kies bij voorkeur voor elektrische rolluiken; handmatige rolluiken zijn zwaarder te bedienen, wat vooral voor ouderen een obstakel kan worden.

Voordeel binnenzonwering

Bij binnenzonwering zit de wering echt binnen in huis, dit kan ruimte innemen, maar het kan er ook voor zorgen dat de zonwering niet vies wordt, of snel kapot gaat. Daarnaast kunnen shutters of vouwgordijnen een aanwinst voor uw interieur zijn.

Buitenzonwering combineren met tuindeuren

Ook is buitenzonwering ideaal te combineren met openslaande dubbele tuindeuren, hierdoor kun je schaduw creëren bij je zitplek, en bij openslaande tuindeuren zorgen voor een frisse bries! Dit zijn voor- en nadelen waar u aan kunt denken bij aanschaf van zonwering.