De industriële metalen kast, stoer of minder stoer?

Industriële metalen kast. Foto: Zijlstra
Industriële metalen kast. Foto: Zijlstra

Een metalen kast industrieel geeft elk interieur een extra stoere toets
Metalen kasten met een industrieel voorkomen geven onmiddellijk aan je woning een stoere uitstraling. Of je ze nu plaatst in een moderne strak interieur, een vintage omgeving of een pure industriële woning, ze valt op door de bijzondere vormgeving en uitvoering. Metaal, naturel hout en glas zijn de meest voorkomende materialen voor een metalen industriële kast. De combinatie van deze materialen onderling, samen met het ontwerp en de afwerking bepalen of de kast heel stoer of minder stoer oogt. Welke kies jij?

Stoer, minder stoer, of lichtjes stoer

Als je besloten hebt om te gaan voor een industriële metalen kast, kun je nog alle kanten uit. Een strak zwarte metalen kast past bijvoorbeeld uitstekend in een minimalistische woning. Legplanken in dik grof hout, gecombineerd met een strak metalen frame kan hier ook nog perfect. Industriële kasten met ronde vormen en kasten met fijne poten zijn een mooie blikvanger in een retro interieur. Voor je landelijke woning kies je bijvoorbeeld een kast met veel hout en weinig metaal. Uiteraard zijn de hele stoere kasten perfect op hun plek in een industrieel pand. Hier kun je gerust kiezen voor bijvoorbeeld een lockerkast of een zware metalen kast met industriële onderdelen zoals grote metalen wielen. Voor minder stoer kies je bijvoorbeeld een andere kleur dan zwart: wit of groen bijvoorbeeld. Met andere woorden, jij bepaalt zelf hoeveel robuust-gehalte je wilt toevoegen aan je interieur.

De industriële metalen kast, blikvanger of volledig geïntegreerd?

Een andere keuze die je kunt maken is of je je kast als blikvanger wilt opstellen ofwel of je ze volledig laat aansluiten bij andere meubelen en accessoires. Je kast wordt een blikvanger als je ze als enig industrieel voorwerp in een kamer plaatst of eventueel nog met slechts enkele kleine industriële accessoires combineert. Het wordt heel anders wanneer je een kast zoekt die volledig in je interieur geïntegreerd wordt. Zoek in dit geval stoelen, tafels, muurdecoratie en verlichting in dezelfde stijl en materialen.

Industriële metalen buffetkast. Foto: Zijlstra
Industriële metalen buffetkast. Foto: Zijlstra