5 tips voor een kleurrijke en veilige kinderkamer

Op een bepaald moment is jouw kind toe aan een nieuwe kamer die past bij de ontwikkeling die hij of zij doorgaat. Jij hebt natuurlijk het beste met je kind voor en daarom wil je je kind een veilige en mooie kamer geven. De kinderkamer is dé plek waar je kind volledig zichzelf kan zijn en lekker kan spelen en dromen. Hoe zorg je voor de mooiste kinderkamer? Lees in deze blog welke 5 tips handig zijn bij het stijlen van een kleurrijke en veilige kinderkamer!

Kies een thema of kleurpalet

Begin je creatieve avontuur met het kiezen van een thema of een kleurpalet dat je wilt toepassen in de kamer. Ga je voor een kleurrijk kleurpalet of voor iets rustigs? Denk dan bijvoorbeeld aan pastelkleuren of color blocking! En pas je liever een thema toe? Kijk naar wat je kind leuk vindt en pas dit toe in de kamer. Denk aan thema’s zoals een jungle-, een onderwaterwereld- of een sterrenkamer. Uit deze thema’s stromen vervolgens bijpassende kleuren die toegepast kunnen worden in de kamer. Verwerk een gekozen thema of kleurpalet door de muren te verven of te behangen, door beddengoed in een bepaalde kleur of print te kopen en door accessoires en speelgoed aan de kamer toe te voegen!

Houd voldoende ruimte over

Ben je aan het bedenken welke meubels je waar wilt neerzetten in de kamer? Houd dan ook rekening met de ruimte die overblijft in de kamer! Het is namelijk belangrijk dat je kind voldoende ruimte heeft om zich even terug te trekken of om lekker te spelen. Heb je te maken met een kleine kinderkamer? Richt deze dan slim in door een hoogslaper te plaatsen. Hieronder past vervolgens een bank, een bureau of een speelhoek.

Zorg voor voldoende verduistering

Wat je zeker niet mag vergeten is het kiezen van de juiste raamdecoratie, zodat de slaapkamer van je kind goed verduisterd is! Voor een goede nachtrust is voldoende verduistering namelijk erg belangrijk. Naast verduistering wil je natuurlijk ook dat de gekozen raamdecoratie stijlvol is en bij de inrichting van de kamer past. Geschikte raamdecoratie voor op de kinderkamer is dan ook een rolgordijn van ilumio. Rolgordijnen zijn voordelig, praktisch en beschikbaar in vele kleuren en transparanties! Ga je voor een kleurrijke kinderkamer? Dan kun je bij www.ilumio.nl kiezen uit rolgordijnen met kleuren als roze, blauw, rood, groen en meer. Qua transparantie heb je keuze uit verduisterende, lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen. Of kies ervoor om verduisterende rolgordijnen voor de ramen te plaatsen en deze te combineren met lichtdoorlatende gordijnen. Dit geeft niet alleen een mooi en speels effect, maar is ook erg praktisch! Zo kun je ’s nachts de kamer verduisteren en worden overdag felle zonnestralen tegengehouden zonder dat je al het licht uit de kamer sluit!

Maak de kamer kindveilig

Dit is wel het belangrijkste punt bij het klaarmaken van een kinderkamer. Maak de kamer van jouw kind kindveilig door onder andere rekening te houden met:

  • Het kiezen van kindveilige raamdecoratie, zoals rolgordijnen. De rolgordijnen van ilumio bevatten bedieningskoorden met een break-away-system, waarbij het koord open klikt wanneer er gewicht aan hangt. Ook kan het koord worden vastgezet.
  • Het afdekken van stopcontacten
  • Het checken van meubels op scherpe randen en punten

En dan… inrichten!

Wanneer de basis van de kinderkamer is gelegd, kom je bij het leukste onderdeel van het klaarmaken van een kinderkamer… Nu kun je de kamer namelijk inrichten! Kies handige en comfortabele meubels die passen bij de stijl van de kamer. Denk aan een hoogslaper, een kledingkast, een bureau etc. Je kunt ook zeker op internet en in je omgeving rondstruinen voor tweedehands artikelen. Van hetgeen waar een ander denkt niets meer mee te kunnen, kun jij soms juist nog iets moois, unieks (en goedkoops) maken!

Voeg tenslotte accessoires en speelgoed toe. Denk qua decoratie aan leuke posters, lijstjes aan de muur, mooie kussens voor op bed, een vrolijk vloerkleed en een hippe lampenkap aan het plafond. Voilà, de kamer is compleet en je kind zal zich de ogen uitkijken!