4 Redenen om een dakkapel te nemen

Een dakkapel is voor velen een welkome uitbreiding van hun woning. Het geeft de woning direct een andere uitstraling en een dakkapel zal in 1 dag worden geplaatst waardoor de overlast tot een minimum is beperkt. Een dakkapel geeft veel extra voordelen aan de woning.

Je verhoogt de waarde van je woning

het plaatsen van een dakkapel zal altijd de waarde van het huis verhogen. Huizen met meet volwaardige kamers hebben een hogere vraagprijs. De woonoppervlakte van het huis zal hoger liggen. Een huis met een woonoppervlakte van 98 m2 kan door het plaatsen van een dakkapel stijgen naar 104 m2. Hierdoor kan het huis net in een duurder segment terecht komen. Als de woning wordt verkocht zal dit gunstig zijn voor de vraagprijs van de woning. Als je de dakkapel dan ook nog eens voor een gunstige prijs kunt aanschaffen, is dat helemaal mooi natuurlijk. Vraag daarom altijd een dakkapellen offerte aan, zodat je goed kunt vergelijken en een referentie hebt van de gemiddelde kosten.

Je zorgt voor meer ruimte

Een dakkapel zorgt voor een meer ruimtelijke ervaring. Bij woningen met een puntdak is er meer ruimte om rechtop te kunnen staan. Dit is zeker het geval als er twee dakkapellen tegenover elkaar zijn geplaatst. De leefruimte is vergroot en door het binnenvallende daglicht zal dit gevoel worden versterkt. Vergelijk dit maar eens met een afgesloten zolderruimte zonder of met slechts een klein dakraam.

Je zorgt voor meer daglicht

Doordat het oppervlakte van een dakkapel voor een groot gedeelte bestaat uit glas, is het de snelste manier om de ruimte van meer zonlicht te geven. Zonlicht is belangrijk voor ons dag- nachtritme en het geeft de mens meer energie dan kunstmatig licht. Door de omvang van het glas zie je meer van buiten en is het zicht niet beperkt door een enkele vierkante meter van een dakraam.

Je kunt een extra slaapkamer van je zolder maken

Het plaatsen van een dakkapel is de snelste manier om een extra slaapkamer te creëren. Is er behoefte aan een extra slaapplek, bijvoorbeeld bij de komt van een baby of een extra logeerplek, dan veranderd de zolder door de dakkapel in een extra volwaardige kamer.

Het is ook de manier om een zonnig kantoor te krijgen om zo een rustige werkplek te krijgen. De zolder is in veel gevallen een plek die dient een opslagruimte voor spullen die je bijna niet meer gebruikt. De functie van opslagruimte zal komen te vervallen, wat weer een goede reden is om de spullen te sorteren, op te ruimen of toch definitief weg te gooien.