Wat is een visgraat vloer?

De visgraat vloer kennen we vooral uit statige panden uit vervlogen tijden. Waarom dit zo is? In paleizen, kastelen en woningen voor notabelen werden niet zomaar recht-toe-recht-aan vloeren gelegd; rijkdom en klasse gaan immers hand in hand met indrukwekkende patronen op o.a. de vloer. Rechte houten vloeren waren slechts bestemd als ondervloeren, of in huizen voor de armen. Maar wat is de visgraat vloer nu precies?

Wat is een visgraat vloer?

Deze vloer dankt zijn naam aan het patroon waarop het gelegd is. De planken staan schuin/ haaks op elkaar en vormen een denkbeeldige vissengraat, wat fascinerend is om te zien. Daarnaast is er een Hongaarse variant, wat de Hongaarse punt wordt genoemd; dit omdat de Hongaarse punt schuin is afgesneden. Deze verschillende vormen bieden een prachtig, rijk geheel aan een interieur en geven het extra uitstraling. Dankzij de verschillende kleurschakeringen in het hout, krijgt de visgraat parketvloer al snel bijzondere facetten en komt de visgraat parketvloer nog meer tot leven.

De visgraat parketvloer is weer helemaal terug van weggeweest en is tegenwoordig in steeds meer woningen te vinden. Deze statige vloer komt nu in een moderne uitvoering van verschillende type parketvloeren. Visgraat parket is in vele gevarieerde houtsoorten verkrijgbaar, waardoor het in de moderne woning een speels, indrukwekkend effect krijgt. Visgraat parket staat voor luxe en geeft een absolute meerwaarde aan een ruimte.

Visgraat parket 'La Tigre'. Foto: Parket Paleis
Visgraat parket ‘La Tigre’. Foto: Parket Paleis

Welke parketvloer?

Wilt u een egale, rustige visgraat vloer, dan kiest u voor een houtsoort die weinig kleurschakeringen kent, zoals een eikenvloer. Eikenhout is zeer degelijk en blijft jarenlang in topvorm. Uw eiken visgraat parketvloer ademt sfeer en klasse uit.

Voor een vol rijk effect kiest u voor een geoliede vloer, de prachtige volle glans is zowel chic als eigentijds.

Wilt u een zeer moderne visgraat parketvloer? Dan gaat u voor een wit geoliede vloer. Deze komt uitstekend tot zijn recht binnen een modern interieur.

Mag het speelser en meer eigentijds? Bekijk dan eens de ‘La Tigre’ visgraat parketvloer; deze sfeervolle vloer lijkt zo afkomstig uit een oud Frans landhuis met zijn geweldige structuur en uiteenlopende kleurschakeringen. Deze vloer past geweldig in een landelijk, maar ook industrieel interieur.

Of bezoek de showroom!

Vindt u de keuze lastig te maken? Breng in dat geval eens online een bezoek aan speciaalzaak Parket Paleis; u treft hier een ruime keuze specialistische parketvloeren. Parket kopen bij Parket Paleis kan ook via een bezoek aan de showroom in Vianen of Geleen.