Op deze manier los jij kleine schades in huis gemakkelijk op!

In elk huishouden ontstaan er naar verloop van tijd kleine schades. Op het moment dat dit gebeurd is het erg vervelend en wil je de schade het liefst zo snel mogelijk verhelpen. Toch is niet iedereen even handig en kan het erg lastig zijn om klusjes in huis te doen. Zo vraagt elk klusje om enig verstand op klus gebied. Toch zijn er methodes waarbij je vrijwel elk klusje in huis op een originele manier kunt oplossen.

Verhelp kleine schades met twee componentenlijm

Heb je een vaas laten vallen en baal je hier enorm van? Maak je dan niet te druk en probeer het te lijmen! Als een vaas in een aantal grote stukken is gevallen kun je deze eenvoudig aan elkaar lijmen met twee componentenlijm. Zorg ervoor dat je niet een te dikke laag gebruikt. Zo is dit in het uiteindelijke resultaat goed zichtbaar. Daarnaast is het belangrijk dat je de twee componentenlijm lang genoeg laat drogen. Blijf daarom voor de zekerheid een aantal uur van de vaas af. Naast dat je twee componentenlijm kan gebruiken bij een gebroken vaas, kun je het ook voor meer klussen gebruiken. Zorg er daarom voor dat je altijd twee componentenlijm in huis hebt.

Los het niet volledig zelf op!

Als je echt geen verstand hebt van klussen, is het sterk af te raden om hier zelf aan te beginnen. Zorg ervoor dat het probleem tijdelijk niet zichtbaar is door er iets voor te leggen/hangen en laat iemand langskomen die wel echt verstand heeft van klussen. Zo voorkom je namelijk dat je de schade erger maakt. Daarnaast bespaart het je ook uren qua tijd en is het uiteindelijke resultaat stukken mooier als iemand met expertise op dit gebied het klusje klaart

Klusjes
Klusjes