Welke badkamerspiegel kies jij?

De keuze voor een badkamerspiegel is niet alleen zeer persoonlijk, maar wordt ook bepaald door praktische factoren. Beschikt de badkamer over voldoende ruimte? In dat geval kun je jouw vrije keuze te loop laten. Badkamerspiegels zijn er vooral in 2 soorten: het spiegelpaneel en de spiegelkast.

Spiegelkast boven je badkamermeubel, ideaal

Een spiegelkast boven het badkamermeubel is ideaal, je creëert hiermee extra bergruimte en je hebt je persoonlijke spullen altijd direct binnen handbereik. Met spiegelkasten kun je verschillende kanten uit, maar waar je ook voor kiest, de spiegelkast moet optisch naadloos aansluiten bij de breedte van het badkamermeubel. Dit laatste geldt ook indien je kiest voor een duo wasbak.

De duo wasbak, vaak verwerkt in één en hetzelfde meubel, kent een hoge populariteit. Je kunt voor boven de duo wasbak kiezen uit verschillende soorten spiegelkasten. Fraai, maar ook praktisch, zijn twee separate spiegelkasten – boven elke wasbak een – wat het duo effect alleen maar versterkt. En ook hier zorg je ervoor dat de spiegelkasten evenwijdig lopen aan de breedte van het badkamermeubel.

Spiegelkasten met stopcontact

Extra pre is een spiegelkast met hierin een stopcontact verwerkt. Het biedt je de mogelijkheid je haar te föhnen, een scheerapparaat te gebruiken, of bijvoorbeeld je elektrische tandenborstel op te laden. Deze luxe biedt je in de praktijk heel wat gebruiksgemak.

Aantal deuren

Naar gelang het formaat van de spiegelkast(en) is er keuze voor één of meerdere deuren. Waar je ook voor kiest: een pre vormt de spiegeldeur met ‘soft close’. Dankzij de vertraagde sluiting is het uitgesloten dat de spiegeldeur te hard wordt dichtgedaan en beschadigd zou raken.

Verschillende verlichting

Ook verlichting in of rond je spiegelkast vormt een pre, maar is echter geen voorwaarde. Je hebt altijd de keuze uit spiegelkasten die wel of geen verlichting bieden.

Kies je voor een verlichte spiegelkast dan bestaan er een aantal fraaie opties. Zo heb je de keuze uit geïntegreerde verlichting – waarbij de led verlichting verwerkt is in de spiegel zelf. Ook is er de keuze uit opbouwverlichting, waarbij er van bovenaf licht wordt beschenen op de spiegel.

Badkamerspiegel zonder kast

Waarom zou je kiezen voor een badkamerspiegel zonder kast? Het antwoord is eenvoudig, je beschikt meestal al over kastruimte in je badkamermeubel en daarbij komt dat een badkamerspiegel in verschillende vormen verkrijgbaar is. Ga jij graag voor een ronde of ovale spiegel, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

Daarbij komt dat de verlichting subliem verwerkt kan worden doordat de led verlichting netjes verwerkt is achter de spiegel (spiegelpaneel wordt dit ook wel genoemd). Het lichteffect is een regelrechte eyecatcher in dat geval!