Zelf huis verkopen

Wanneer het tijd wordt om je oude huis vaarwel te zeggen en te verhuizen naar een nieuwe plek, kan het zo zijn dat je nog wel zit met dat je je oude huis moet verkopen. Vaak kan dit een duur grapje zijn, onder andere omdat de makelaar vaak vooral denkt aan zijn eigen commissie en je daardoor misschien een veel lagere prijs krijgt dan je had gehoopt, plus de kosten van de makelaar erbij. Maar hoe zit het als je zelf je huis wil verkopen, dus zonder bemoeienis van een makelaar. Is dit ook mogelijk? Jazeker dat dit mogelijk is, maar je moet dan wel op een aantal dingen letten.

Zelf alles doen

De grootste reden waarom veel mensen een makelaar in armen nemen wanneer ze hun huis willen verkopen, is omdat deze alle zorgen uit handen neemt. Je hoeft dan niet meer te denken aan hoe je het beste je huis kunt verkopen en hoeft pas iets te doen wanneer de makelaar een melding geeft dat er iets gedaan moet worden. Wanneer je je huis zelf gaat verkopen, moet je alles wel zelf doen. Dit houdt in dat je zelf je huis te koop moet zetten, een prijs moet bedenken, een open huis moet organiseren, moet onderhandelen over de geboden prijzen en ga zo maar door. Wanneer je dit goed doet kun je vaak vele euro’s besparen, vooral wanneer je een huis verkoopt dat anders onderwater zou kunnen staan. Je bespaart vooral veel geld wanneer je zonder makelaar je huis wil gaan verkopen, maar het kan je wel veel meer tijd kosten om van je oude woning af te komen.

Hoe kun je zelf je huis verkopen?

Zelf huis verkopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te kunnen doen. Zo kun je op verschillende pagina’s zelf adverteren, waardoor je geen foto op de website of in de etalage van het makelaarsbureau hoeft te plaatsen. Daarnaast heeft de Vereniging Eigen Huis verschillende tips en tools om je te helpen met het verkopen van je huis. Het is aan te raden om alleen je huis zelf te verkopen wanneer je hier tijd voor hebt en weet wat je moet doen, maar voor wie echt vastberaden is moet het goed mogelijk zijn je huis te verkopen met niet al te veel moeite.