Sculpturen: een uniek stukje kunst voor jezelf of als geschenk

Ben je op zoek naar een geschenk voor een belangrijke gebeurtenis, of wil je zelf je tuin of interieur een opkikker geven, bekijk het aanbod sculpturen bij een galerij dan eens. Deze beelden zijn gemaakt van één blok materiaal en vertegenwoordigen een unieke visie van de kunstenaar. Beelden zijn ook ideaal om als geschenk te geven, want ze zijn te krijgen in allerlei stijlen en van allerlei materialen. Je vindt ongetwijfeld een beeld dat past bij de smaak en de persoonlijkheid van de ontvanger. Kies een thema dat past bij het feest en je hebt helemaal een schitterend geschenk.

De definitie van sculpturen

Een sculptuur is een beeld, maar niet elk beeld is een sculptuur. De definitie van sculptuur komt uit de methode die wordt toegepast om het te maken. Deze methode wordt de subtractieve methode genoemd. Je kunt dit het beste zien als een beeldhouwer die met een hamer en een beitel uit een stuk marmer een schitterend beeld weet te maken. De David is mogelijk de meest bekende sculptuur in de wereld. Sculpturen worden niet alleen gemaakt van steen, maar ook van andere bewerkbare materialen zoals hout, plastic en ijs. Het tegenovergestelde is de additieve methode. Dat is wanneer er materiaal wordt toegevoegd, zoals het geval is als je met klei werkt.

Wat maakt sculpturen zo speciaal?

Stel je voor je bent een kunstenaar. Je staat klaar met je gereedschap en hebt een schitterend blok marmer om mee te werken. Je begint met een visie van wat je van dat blok marmer wilt maken en daar heb je talent voor nodig. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en hak je een te groot stuk af, dan is je sculptuur mislukt en kun je opnieuw beginnen. Sculpturen worden dus gemaakt door met grote precisie stukjes af te hakken tot de perfecte vorm overblijft. Dat maakt ze interessant en waardevol, want er zijn niet veel mensen die dat met succes kunnen doen.

Een sculptuur voor jezelf of als cadeau

Het is dus heel bijzonder om een kunstwerk te bezitten dat gemaakt is uit één blok materiaal en waarvan de kunstenaar bij voorhand al voor ogen had wat er in dat materiaal schuil ging. Sculpturen zijn daarom een schitterende toevoeging voor je eigen interieur, maar ook om als cadeau te geven bij een belangrijke gebeurtenis. Een bruiloft of jubileum maak je onvergetelijk door een sculptuur te geven die de dag vereeuwigt. Deze wordt in de tuin gezet of in huis en herinnert elke keer weer aan de belangrijke dag.

Geef jezelf een sculptuur cadeau en maak jouw tuin of interieur uniek. Je vindt vast een kunstenaar die sculpturen maakt die aansluiten bij jouw smaak en persoonlijkheid. Deze kunst zal bij jou en bij de generaties na jou elke dag een glimlach op je gezicht tevoorschijn toveren. Sculpturen zijn unieke kunstwerken die emoties opwekken en indruk maken.