Binnenkort verbouwen? Vergeet deze 5 dingen niet!

Verbouwen
Verbouwen. Foto: Brett Jordan via Unsplash

Van plan om de badkamer, keuken of een andere ruimte in huis te verbouwen? Dan is het verstandig om niet zomaar te beginnen. Tijdens een verbouwing is de kans aanwezig dat je het overzicht kwijt raakt. Zeker als je niet goed voorbereid bent kan je hiermee te maken krijgen. Daarom geven wij in deze blog 5 dingen waar je zeker aan moet denken voordat je start met verbouwen!

Extra tip: ga je verbouwen in de omgeving van van Hilversum? Dan is een container huren in Hilversum via ParidonContainers.nl de goedkoopste optie!

Tip 1. Bepaal het budget

Een verbouwing en vooral ook het resultaat is natuurlijk hartstikke leuk, maar denk eraan dat dit vaak erg kostbaar is. Voordat je aan de verbouwing begint is het daarom verstandig om een budget te bepalen. Meerdere offertes aanvragen is dan ook een goede mogelijkheid. Maak daarnaast ook een overzicht van alle kosten die de verbouwing met zich meebrengen. Denk aan verwachte arbeidsuren, materialen, gereedschappen en eventueel vergunningskosten.

Tip 2. Maak een planning

Als je eenmaal begint met verbouwen is de kans groot dat je overal in huis in eens verbeter mogelijkheden ziet. Daarom is het van belang om vooraf een duidelijke planning te maken die ook nog eens haalbaar is. Niemand zit erop te wachten om in een bouwval terecht te komen of meer geld uit te geven dan dat er is. Bedankt daarom goed hoe je de verbouwing gaat aanpakken.

Tip 3. Bouwafval

Een ding dat je niet moet vergeten bij een verbouwing is het sloopafval en puin dat vrijkomt tijdens het verbouwen. Een container huren voor al dit bouwafval is vaak een verstandig keuze. Dit bespaart je veel tijd en geld ten opzichte van het zelf afvoeren. Wil je een container huren in Amstelveen, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen of een andere grote stad? Dan is het ontzettend belangrijk om te checken of je daarvan melding moet doen bij de gemeente. Meestal is dit vereist als je de puincontainer plaats op openbare grond!