De 5 redenen waarom het slim is om te verhuizen

Woonkeuken
Woonkeuken

Verhuizen staat gelijk aan een hele nieuwe fase. Een nieuwe start in je leven. En hoewel verhuizen over het algemeen word gezien als een intensieve en stressvolle gebeurtenis, verruilen nog steeds jaarlijks duizenden mensen hun huis voor een nieuwe woning. En de reden erachter? Er zijn zoveel goede redenen om te verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte rondom je huis; meer natuur of een rustigere leefomgeving. Hieronder heb ik, naast de reden die ik zojuist heb genoemd, nog vier andere belangrijke redenen voor een verhuizing op een rijtje gezet.

Je hebt een grotere woning nodig

Misschien komt er een gezinsuitbreiding aan, en heb je behoefte aan een extra kinderkamer. Of misschien wil je een extra kamer om die vervolgens om te toveren tot een kantoorruimte aan huis. Je woning is de plek waar je de allermeeste tijd doorbrengt en daarom is het zo belangrijk dat je huis aan al je eisen voldoet. Wanneer je dit niet kunt realiseren in je huidige woning, is het slim om te verhuizen. Een nieuwe woning is immers nog een leeg canvas, en kun je helemaal inrichten hoe jij het wilt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken met exclusief design, en luxe keukenapparaten zoals een vaatwasmachine en ingebouwde oven.

Je hebt een nieuwe baan

Je krijgt een prachtige promotie aangeboden, alleen is deze nieuwe baan in een ander deel van het land. Of misschien heb je juist gesolliciteerd op de baan van je dromen, in een stad ver weg van waar je momenteel woont. Veel mensen komen vroeg of laat voor deze moeilijke keuze te staan. Een nieuwe baan is namelijk één van de meest genoemde redenen voor een verhuizing. Met de spanning die komt kijken bij een nieuwe baan, is het namelijk niet slim om iedere dag heen en weer te moeten rijden. Een verhuizing kan deze stress wegnemen, zodat jij je volledig kunt focussen op de nieuwe baan en je nieuwe collega’s.

Kleiner wonen of aangepaste woning

Veel mensen verhuizen om groter te willen wonen, maar het komt ook voor dat mensen juist kleiner willen gaan wonen. Denk bijvoorbeeld aan oudere mensen waarvan de kinderen het huis hebben verlaten. Daarnaast heb je ook nog de mensen die verhuizen naar een zogenoemde aangepaste woning. Denk dan bijvoorbeeld aan een huis met slaapkamers op de begaande grond of een appartement met lift. En ook hier geldt dat het nieuwe huis een leeg canvas is, die je geheel naar je wensen kunt inrichten. Bijvoorbeeld door het gebruik van de Smartdesign Keukenstudio hand gemaakte keukens. En dat is dan ook meteen de 5e reden voor veel mensen om te verhuizen: de behoefte aan een spiksplinternieuwe keuken of badkamer in plaats van het verouderd exemplaar.