Kies voor ledverlichting en bespaar energie

Vandaag de dag besteedt de consument meer aandacht aan het milieu, zo ook de gemiddelde Nederlander. Niet alleen nemen meer Nederlanders energiebesparende maatregelen in huis, ook in veel bedrijven wordt bespaard op energie. Ben jij op zoek naar een makkelijke manier om veel energie te besparen? Bekijk jouw verlichting dan eens. Indien je nog steeds gloeilampen gebruikt is energie besparen eenvoudig te doen. Dit geldt ook wanneer je gebruik maakt van halogeenlampen. Vervang deze verouderde lampen en plaat led downlights. Op deze manier bespaar je op een eenvoudige manier een hoop energie. Goed voor het milieu én voor de portemonnee!

Lange termijn investering

Overweeg jij ook om de gloei- en halogeenlampen in jouw ruimte te vervangen door led downlights? Schrik dan niet van de kosten. In de aanschaf is ledverlichting een stuk duurder dan de verouderde verlichting. Echter moet jij je hier niet door laten leiden. De duurdere aanschafprijs verdiend zichzelf op langere termijn terug. Ledverlichting gebruikt namelijk een stuk minder energie dan halogeen- of gloeilampen. Wanneer jij deze oude verlichting vervangt door led downlights, daalt jouw energieverbruik en dus ook de energiekosten. Vervang alle lichten in jouw huis of gebouw en bespaar flink op de energiekosten. Zo heb je meer geld over om bijvoorbeeld leuke dingen te doen!

Waarom zijn ledlampen beter?

Hoe komt het dan ledlampen minder energie gebruiken dan gloei- en halogeenlampen? Ten eerste gebruikt ledverlichting het grootste deel van de stroom voor het geven van licht, namelijk zo’n 90%. Wanneer je kijkt naar het energiegebruik van gloei- en halogeenlampen is dit nog geen 10%. De meeste energie gaat bij deze ouderwetse lampen verloren aan de warmte die wordt gecreëerd. Het aanraken van zo’n lamp is dan ook niet verstandig wanneer deze aan heeft gestaan. Niet alleen verbruikt een ledlamp minder energie, ook is de levensduur van deze lampen een stuk groter dan die van de oudere lampen. Ledverlichting gaat aanzienlijk langer mee dan gloeilampen en je hoeft dus minder snel naar de winkel om nieuwe ledverlichting te kopen. Dit is beter voor het milieu én voor de portemonnee.