Koken met een vuurkorf

Een vuurkorf is de perfecte oplossing als u het gehele jaar door van uw tuin wilt genieten. Vuurkorven zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, stijlen en uitvoeringen.

U kunt ervoor kiezen om een vuurkorf te kopen voor op het terras, het dek of zelfs als vrijstaande unit. Koopt u een vuurkorf voor op het terras, zorg er dan voor dat het gebruikte materiaal roest- en brandwerend is. De vuurkorf voor buiten moet sterk genoeg zijn om alle weersomstandigheden te weerstaan. Als u overweegt een vuurkorf voor de tuin te kopen, volgen hier enkele handige tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Diverse materialen

Vuurkorven voor buiten zijn er in alle soorten en maten, dus voordat u een vuurkorf voor de tuin koopt, moet u nadenken over wat er het beste bij uw huis en tuin past. De gebruikte materialen zijn niet duur (denk aan steen, gietijzer, beton, enzovoort), maar het hebben van een vuurkorf gemaakt van dit soort materialen kan nogal een gedoe zijn en veel onderhoud vergen.

Gietijzeren vuurkorven voor buiten is een geweldige manier om een aantrekkelijk ogende vuurplaats in de achtertuin te krijgen. Stenen vuurkorven voor buiten zijn geweldig omdat ze extreem onderhoudsarm zijn, maar ze hebben wel een opslagruimte voor brandhout nodig, dus houd wat brandhout klaar als je gaat winkelen.

Koken op een vuurkorf buiten

De vuurkorven die beschikbaar zijn voor in de achtertuin dienen als de perfecte plek om te koken en als de ideale plek voor wat plezier met het hele gezin. Dit geldt vooral voor in de koude manden, maar ook tijdens de warmere tijden geniet je van een vuurkorf. Je kunt zelfs creatief worden door wat marshmallows, hotdogs of hamburgers op de buitenruimte te koken nadat de kinderen naar bed zijn gegaan.

Een andere manier om de vuurkorven te gebruiken om in de achtertuin te koken, is door erop te koken met een grill buiten. Probeer voor een authentiek gevoel te koken op je vuurkorf.