Jaga radiatoren, verkozen tot de zuinigste radiatoren van Nederland

Nu steeds meer mensen thuis werken zien zij het energieverbruik oplopen. Verreweg de meeste huishoudens verwarmen via de centrale verwarming. Dat betekent gas stoken. Gas is een dure vorm van stoken ten opzichte van elektriciteit. Energiezuinige apparaten leveren een belangrijke bijdrage aan kostenbesparing. In dit artikel kijken we naar de energiezuinige cv radiator Jaga Strada en de tot ‘zuinigste radiator van Nederland’ (KIWA Technology) verkozen Jaga Tempo Welke technologie gaat hierachter schuil en hoeveel energie kun je ermee besparen?

Wie voor de keuze staat om radiotoren te vervangen kan maar beter even doorlezen. Het meest innovatieve product onder de huidige generatie radiatoren zijn Jaga cv radiatoren. Zowel de Strada als de Tempo zijn inmiddels prijzen toegekend.

Jaga Strada, winnaar van de IF design award

Wist u dat de Jaga Strada de IF design award is toegekend? Het uiterlijk van deze slimme radiator is dermate stylish dat er geen ombouw nodig is. De ombouw mag dan de gewone radiator mooi maskeren, hij werkt remmend op de warmte afgifte waardoor er nog harder gestookt zal moeten worden. Met de komst van de Jaga Strada is een ombouw niet langer nodig, dankzij de vooruitstrevende vormgeving.

Jaga Tempo, verkozen tot zuinigste cv radiator van Nederland

De prestaties van zowel de Jaga Tempo als de Strada liegen er niet om. Zo verbruikt de Jaga Tempo slechts 10% van de normale hoeveelheid warm water welke gangbaar is voor radiatoren. Niet alleen verbruikt de Jaga-lijn 90% minder warm water; dankzij de achterliggende technologie wordt de warmteafgifte optimaal benut. Jaga cv radiatoren dalen in energieverbruik zodra bijvoorbeeld zonlicht de ruimte extra opwarmt.

Hoeveel gas bespaar je op jaarbasis?

Gemiddeld verbruikt een huishouden op jaarlijkse basis ca. 84 kubieke meter minder gas door te kiezen voor Jaga radiatoren. Niet alleen bespaart u hiermee stookkosten, u zorgt eveneens voor een lagere Co2 uitstoot.

Natuurlijk zal het gasverbruik schommelen en dus ook dit gemiddelde:

  • Het scheelt namelijk nogal of er thuisgewerkt wordt en de cv van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat 7 dagen per week aanstaat. In dat geval zal de besparing nog een stukje hoger uitpakken.
  • Binnen het gemiddelde huishouden zijn bewoners meestal tijdens kantooruren minder vaak thuis en wordt er dus minder gestookt. Is dit in uw huishouden het geval, dan is de eerder genoemde  gemiddelde besparing het meest accuraat.
  • Ook is het van belang of de huidige cv een ombouw kent of niet. Ten opzicht van een cv met ombouw zal de besparing eveneens hoger uitvallen.
  • Zorg dat de radiator zo min mogelijk bedekt staat. Plaats geen meubelen in de directe nabijheid van de radiator, zodat deze een zo groot mogelijk bereik kan houden.
  • Zijn er ruimtes waar u weinig vertoeft? Zet de radiatoren op een lage stand, of gewoon helemaal uit.
  • Is uw woning goed geïsoleerd? Een van de grootste problemen rond stookkosten is een slecht geïsoleerde woning. De stookkosten worden hierdoor onnodig hoog opgestuwd; en behaaglijk warm zult u het nauwelijks krijgen.
  • Overweegt u de aanschaf van een warmtepomp? Zorg dat u zich zeer goed vooraf laat informeren over het product en de capaciteit ervan voor uw binnenruimte. De huidige generatie warmtepompen lijkt nog steeds niet voor een optimale warmte te kunnen zorgen, zonder de eigenaren op hoge stookkosten te jagen. U kunt nog zulke energiebesparende radiatoren kopen, maar gecombineerd met een minder goed functionerende warmtepomp zal de besparing nauwelijks opvallen.
  • Dekt u ’s avonds uw ramen af met overgordijnen? Doen. Overgordijnen houden een aanzienlijk deel van de kou tegen die van de raampartij afkomstig is.
  • Gebruikt u tochtstrippen? Eveneens een aanrader. Het is immers zonde wanneer de warmte continu wordt afgevoerd door een luchtstroom.

Jaga cv radiatoren bestellen, rekening houden met wachttijd!

Jaga radiatoren zijn uniek en daardoor niet uit voorraad leverbaar. Op het moment dat u de Jaga Tempo of Jaga Strada wilt bestellen neemt u contact op met de leverancier of u bezoekt de webwinkel. Hier bestelt u de radiatoren naar keuze. Vervolgens geldt er een levertijd van 2 tot 4 weken. Bent u aan het verbouwen, houd hier dan rekening mee in uw planning. Of geef dit door aan de aannemer die de verbouwing voor u uitvoert.

Binnen de website van de dealer treft u een grote keuze uit verschillende designs, afmetingen en wattage. U ontvangt maar liefst 5 tot maximaal 15 jaar garantie op uw radiatoren!