Prachtige lichtaccenten creëren met Led strips en Solar tuinspots

Led strips worden nogal eens geassocieerd met lichtsnoeren voor de tuin. Hartstikke sfeervol, niet alleen in de winter, maar juist ook tijdens lange zomeravonden. Toch refereren we hier niet aan de decoratieve snoeren die te draperen zijn, maar aan plakbare led strips. Deze zijn vrijwel aan alle oppervlakten eenvoudig te bevestigen, waardoor er prachtige lichteffecten zijn te creëren. In de tuin kun je dit doen d.m.v. Solar tuinspots.

Objecten belichten in de tuin met solar tuinspots

’s Avonds krijgen met licht geaccentueerde monumentale panden een extra statige uitstraling. In volle glorie komt het gebouw tot zijn recht, waar het overdag niet direct opvalt. Dit is de kracht van het accenturen d.m.v. spotbelichting. Om krachtige spotbelichting te realiseren zal er elektra aangelegd moeten worden. Wie dit niet wil en slechts enkele objecten in de tuin wil accenturen kan echter prima uit de voeten met solar tuinspots.

De solar tuinspot is eenvoudigweg in de grond te steken en kent een schuine led lamp. Hiermee beschijnt hij het object waar hij voor geplaatst is. Ook bezit hij een klein zonnepaneeltje waarmee hij zichzelf overdag oplaadt. Er zijn uiteenlopende solar tuinspots verkrijgbaar met elk hun specifieke eigenschap, lichteffect en sterkte. Dankzij de schemersensor gaan solar tuinspots uit zichzelf aan zodra de schemering invalt.

Geniet extra van je tuin door lichtaccenten aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld langs het tuinpad, waar een fraaie boom beschenen wordt. Je kunt speels her en der lichtaccenten aanbrengen, of er juist voor kiezen om op exacte punten een schutting of stenenmuur te belichten. Waar de keuze ook op valt; het effect is telkens weer subliem én draagt bij aan de veiligheid. Door de tuin, hetzij minimaal, te verlichten kun je makkelijker je weg vinden door te tuin zonder een misstap te maken.

Accentverlichting binnenshuis met led strips

Accentverlichting d.m.v. led strips geeft een geheel eigentijdse look aan je woning. Doordat led strips plakbaar zijn kun je ze werkelijk over plakken. Led strips worden meestal verholen gebruikt, zoals onder traptreden, of achter een spiegelrand. Hierdoor is alleen het licht te zien, maar niet de led strip zelf. Het object (traptrede, spiegel) lijkt hierdoor als het ware zelf licht uit te stralen, wat uiterst fraai en modern oogt. Deze strips zijn kant-en-klaar bij de leverancier te bestellen in afmetingen van ca. 50 cm elk. Ook zijn de trap led strips dimbaar, zodat er op ieder gewenst moment gekozen kan worden voor de gewenste lichtsterkte.

Traptreden met led verlichting. Foto: Ledstripkoning.
Traptreden met led verlichting. Foto: Ledstripkoning.

Dankzij de verborgen led verlichting is overige verlichting op de trap vaak niet eens meer noodzakelijk. Dit geldt eveneens voor spiegels. Maar wat kun je zoal nog meer verlichten met led strips?

De vele mogelijkheden met led strips

Niet alleen zijn led strips decoratief inzetbaar, ze kunnen daarnaast ook de veiligheid in je woning verhogen. Wie er ’s nachts wel eens uit moet voor toiletbezoek, kan profijt hebben van enkele led strips die subtiel aangebracht zijn. Er hoeft dan geen licht aan. Ook drempels kunnen worden voorzien van een led strip, zodat misstappen in het donker tot het verleden behoort.

Led strips lenen zich op een geweldige wijze als decoratief item. Je plakt ze op een verborgen plek, zodat je alleen geniet van de belichting, zonder de led strip zelf te zien. Vele objecten in je woning zijn op deze wijze te accentueren. De randen van je televisie. De onderzijde van een dressoir of kast. Vanzelfsprekend zijn led strips ook te gebruiken als functionele verlichting. Heeft je serre iets meer verlichting nodig, of de partytent? Met led strips kun jij zelf bepalen hoe je de verlichting hebben wilt.

Palet aan kleuren

Led strips zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Ook zijn er led strips die multicolor zijn; van wit tot alle kleuren van de regenboog. Je bepaalt zelf voor welke kleur je kiest aangezien je een afstandsbediening erbij kunt kopen waarmee je intensiteit, kleur en dimbaarheid bepaalt.

Wie kiest voor praktische functionaliteit gaat voor wit. Wit is in 3 nuances verkrijgbaar; koud wit (functioneel), warm wit, en helder wit. Voor thuisgebruik genieten ofwel warm-, of helder wit de voorkeur. In werkruimten, of opbergkasten etc. kan koud wit juist weer goed van pas komen.

Led strips zijn in vele afmetingen verkrijgbaar, tot zelfs wel 10 meter lang. Met een dergelijke lengte is ieder idee uitvoerbaar!